Στην ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την μητέρα, την οποία και έχασε σε πολύ μικρή ηλικία, καθώς και την δύσκολη διαχείριση αυτής της απώλειας.

«Το να χάνεις έναν γονιό απότομα νομίζω ότι σε εισάγει αρκετά γρήγορα στην πραγματικότητα της ζωής, η οποία είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί τα πράματα να ανατραπούν. Αυτό το μαθαίνουμε μεγαλώνοντας, όταν σου συμβαίνει στα 5 σου γίνεται βίωμα και ενδεχομένως και να περιμένεις να συμβεί κάτι ανατρεπτικό και όχι ευχάριστο», είπε αρχικά η Μάγια Τσόκλη.

Έπειτα εξομολογήθηκε πως «τα παιδιά είναι εύπλαστα. Η θεία μου, που έγινε μητέρα μου, μου είπε πως όταν έμαθα ότι πέθανε η μητέρα μου, κάποιους μήνες αργότερα που μου το ανακοίνωσε ο πατέρας μου, της είπα «να σε φωνάζω μαμά;». Εκείνη μου απάντησε «όπως αισθάνεσαι» αν και τελικά δεν την φώναξα ποτέ μαμά. Οπότε, θέλω να πω, η αντίδραση είναι περίεργη με τα παιδιά.

Προσπάθησα προφανώς να βρω αμέσως έναν τρόπο αλλά δεν μπορώ να πω πως ακριβώς αισθανόμουν γιατί δεν θυμάμαι. Μέχρι κάποια ηλικία θυμάμαι πως είχα γράψει και μια έκθεση στο σχολείο για την μαμά μου αλλά μετά μαθαίνεις να ζεις έτσι».

Τι την οδήγησε να ξεκινήσει τα ταξίδια

Απαντώντας στο τι την οδήγησε εκείνη να ξεκινήσει τα ταξίδια, η δημοσιογράφος ανέφερε πως «το ταξίδι ήταν στη ζωή μου από μικρή γιατί έχω γεννηθεί στο εξωτερικό, οπότε από πολύ μωρό υπήρχε μετακίνηση. Αλλά η μεγάλη αλλαγή με τα μακριά ταξίδια προέκυψε μέσα από την εκπομπή ‘Ταξιδεύοντας’, η οποία είχε αυθεντικότητα γιατί ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος, ο οποίος ανακάλυπτε έναν τόπο. Βεβαίως προετοιμαζόμασταν αλλά η γοητεία συνήθως προκύπτει από τα πράγματα που δεν περιμένεις, που ‘γεννιούνται’ μπροστά στα μάτια σου. Αν θέλεις, ήταν και το ότι πήγε καλά η εκπομπή που με έκανε να ταξιδέψω παραπάνω».

Σε άλλο σημείο, η Μάγια Τσόκλη αναφέρθηκε στα πιο δύσκολα ταξίδια που έχει κάνει, αποκαλύπτοντας σε ποια από αυτά έχει νιώσει να φοβάται.

«Διατρέξαμε κίνδυνο σε Πακιστάν και Αφγανιστάν, σε μέρες που είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά είχαν γίνει διάφορα πράγματα. Πολλές φορές όταν βρίσκεσαι σε έναν τόπο δεν το καταλαβαίνεις, αν φοβάσαι δεν κάνεις αυτή τη δουλειά», κατέληξε η Μάγια Τσόκλη.