Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες το βράδυ στο Mega. Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ ύψωσε τείχος προστασίας απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης για την θέση του να υπάρξει τρίτο πρόσωπο για Πρωθυπουργός στην περίπτωση σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο κ. Βενιζέλος την χαρακτήρισε «λογική στο θεμέλιο της» και αναρωτήθηκε αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να είναι Πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠαΣοΚ.

Στη συνέντευξη του, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις του με τον κ. Ανδρουλάκη βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Η υπόθεση των υποκλοπών έλιωσε τους πάγους που πήγαν να σχηματιστούν την πρώτη περίοδο μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠαΣοΚ. Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος συζητάνε και «του λέω τη γνώμη μου». Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε στον κ. Ανδρουλάκη να πετύχει τους στόχους του.

Παρά την καλή του προσωπική σχέση με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει στο πεδίο της μεταπολιτικής. Το ξεκαθάρισε και όταν η παραφιλολογία τον εμφάνισε ως το τρίτο πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. «Θα σας δούμε στην επόμενη Βουλή;», ρωτήθηκε. «Όχι», ήταν η απάντηση. «Κινούμαι στην σφαίρα της μεταπολιτικής». Έδωσε, με αυτόν τον τρόπο, τέλος και στην φιλολογία για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ.

Σε ότι αφορά το προεκλογικό σκηνικό; Ο κ, Βενιζέλος χαρακτήρισε «εκβιαστικό» και «τεχνητό» το δίλημμα «συνεργασία ή αυτοδυναμία» και άφησε αιχμές για την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής. «Η μη χρήση της διερευνητικής εντολής είναι μια καταστρατήγηση του Συντάγματος», δήλωσε.