Ο Τούρκος πρόεδρος σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή την συνάντηση προ ημερών του Αμερικανού πρέσβη, Τζέρι Φλέικ, με τον αντίπαλο του Ερντογάν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, επικεφαλής της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Οι πύλες μας για τον πρέσβη έχουν κλείσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική – Οι πύλες μας για τον πρέσβη των ΗΠΑ έχουν κλείσει»

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του Μπάιντεν εδώ πάει και επισκέπτεται τον Κεμάλ (σ.σ. Κιλιτσντάρογλου). Είναι ντροπή, βάλε το μυαλό σου να δουλεύει. Εσύ είσαι πρέσβης. Αυτός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο πρόεδρος. Εσύ τώρα με ποιόν τρόπο θα ζητήσεις ραντεβού από τον πρόεδρο;

Οι πύλες μας για τον πρέσβη έχουν κλείσει. Δεν μπορεί να ξαναμπεί. Γιατί; Διότι πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρεις τα καθήκοντα σου. Όσο δεν μαθαίνεις αυτή η πύλη ( της προεδρίας) δεν είναι έτσι. Δεν μπορείς να μπεις»!, δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ενώ μεταξύ άλλων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της νεολαίας όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές και το τελικό τους αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι τα F-16, με την Άγκυρα να επιχειρεί να τα προμηθευτεί, ωστόσο βρίσκει σθεναρή αντίσταση από το Κογκρέσο, παρά την θετική διάθεση που έχει δείξει προς ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος η κυβέρνηση Μπάιντεν.