Προβάδισμα 5,1 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 6,8%, την Ελληνική λύση 4,8% και το ΜέΡΑ25 4,4%.

Αυτοδύναμη ΝΔ θέλει το 27,2%

Ενφιαφέρον παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ερώτησης «ποια θα θέλατε να είναι η επόμενη κυβέρνηση». Ειδικότερα, το 27,2% επιθυμεί κυβέρνηση με αυτοδύναμη τη ΝΔ, ενώ δεύτερη σε προτίμηση με ποσοστό 13,4% έρχεται η κυβέρνηση συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί το 11,5% του δείγματος.

Το πολιτικό σύστημα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τα Τέμπη

Αναφορικά με το ποιός έχει την ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το πολιτικό σύστημα συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 42,5%, με τη κυβέρνηση να συγκεντρώνει το 27,6%.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται.

Δεν συμφωνούν με τα «ούτε» Ανδρουλάκη

Για την πρόταση Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» το 55,6% διαφωνεί, ενώ θετικά τη βλέπει το 38,8%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.