Μετά από τρεις εβδομάδας αυτοσυγκράτησης και περισυλλογής ο Κώστας Αχ. Καραμανλής αποφάσισε τελικώς να είναι εκ νέου υποψήφιος στην πατρογονική περιφέρεια των Σερρών.

Για την οριστική απόφασή του έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έτσι και αλλιώς είχαν αφήσει εν λευκώ τη διαχείριση του ζητήματος στον μέχρι πρότινος υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από τις γιορτές του Πάσχα ο Κώστας Καραμανλής θα επιστρέψει στην περιφέρειά του (με αφετηρία την Πρώτη Σερρών) για να επανεκκινήσει τη δική του εκλογική καμπάνια.

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» της τελικής απόφασης του πρώην υπουργού Μεταφορών προηγήθηκαν πολλές σκέψεις και παρασκήνιο.

Εκείνο που θα σας αποκαλύψω, γράφει η στήλη, είναι ότι δεν αρκούσαν μόνον οι 20 μέρες περισυλλογής για τις αποφάσεις του αλλά χρειάστηκαν και κάποιες μετρήσεις – αξιολογώντας τη στάση του μετά την τραγωδία των Τεμπών – που συνέβαλαν στην παραμονή στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Μετρήσεις τόσο εντός του νομού Σερρών, αφού είναι προφανές ότι ένας Καραμανλής μόνο με όρους πρωτιάς θα ξανάμπαινε στο κυνήγι του σταυρού, όσο και εντός της επικράτειας καθώς η γενικότερη διάθεση της κοινής γνώμης ήταν επίσης μια βασική παράμετρος. Μου μεταφέρουν ότι αν και η κοινή γνώμη εμφανίζεται μοιρασμένη σε σχέση με την υποψηφιότητά του, εντός του συντηρητικού ακροατηρίου όμως και κυρίως μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα ποσοστά ήταν συντριπτικά υπέρ της παραμονής του στον γαλάζιο συνδυασμό.