Στη φυλακή μετά την απολογία του οδηγήθηκε ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι επί δύο χρόνια βίαζε και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι στην Κρήτη.

Το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Συγκεντρωμένοι πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα.

Για περισσότερες από 2 ώρες ο 66χρονος έδινε τις δικές του εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας, αρνούμενος την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Παραμένει κάθετα, αδιαπραγμάτευτα, ασυζητητί ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση», είπε ο δικηγόρος του 66χρονου.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του, όπως υλικό από κάμερες ασφαλείας ή μαρτυρίες που να στηρίζουν την καταγγελία του παιδιού.

Δικαιωμένος ο ανήλικος

Μετά την προφυλάκισή του, ο ανήλικος που έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του από την ηλικία των 11 ετών, νιώθει ασφάλεια αλλά και δικαίωση, επισημαίνει η δικηγόρος του.

«Η οικογένεια ζητάει διακαώς τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου έτσι ώστε να ανοίξουν τα στόματα. Αυτό το ζητά από την αρχή της υπόθεσης και ο ανήλικος, νιώθει πολύ πιο ασφαλής από την στιγμή που οδηγήθηκε ο κατηγορούμενος στη φυλακή», τόνισε η δικηγόρος του 15χρονου.

Στα ίχνη των 29

Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα κινητά, τα λάπτοπ και τους υπολογιστές του 66χρονου προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με θύμα τον ανήλικο.

Οι αστυνομικοί θα σαρώσουν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του παιδιού προκειμένου να «ψαρέψει» υποψήφιους παιδεραστές.

Ήδη, αναζητούν και προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους 29 χρήστες του Instagram που φέρεται να είχαν επαφές με τον 15χρονο.

Ο δράστης, γνωστός λυράρης, είχε κληθεί και τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ασφάλεια Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι.