Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το «LIVE NEWS» για τους φερόμενους ως τρομοκράτες που ετοίμαζαν αιματηρή επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των «ΝΕΩΝ» και του «ΒΗΜΑΤΟΣ», ο αρχικός στόχος των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνεννόηση με ομοεθνή τους που ήταν μέλος ιρανικής ένοπλης οργάνωσης, ήταν το Εβραϊκό Μουσείο, που βρίσκεται κοντά στην Πλατεία Συντάγματος.

Ωστόσο γρήγορα αποθαρρύνθηκαν, διότι το Μουσείο βρίσκεται υπό μεγάλη φρούρηση, ενώ στο χώρο γύρω από αυτό υπάρχουν κυβερνητικά κτίρια και κρατικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η διαφυγή τους από το σημείο μετά το χτύπημα.

Μετά την απομάκρυνση από τον αρχικό πλάνο, το χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο θεωρήθηκε περισσότερο εφικτός στόχος.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», η δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνει 200 σελίδες, όπου περιέχονται οι καταγραφές των συνομιλιών των τρομοκρατών, και 30 σελίδες του διαβιβαστικού της αστυνομίας. Η έρευνα της αστυνομίας και της ΕΥΠ ξεκίνησε από ένα e-mail που στάλθηκε ανώνυμα τον περασμένο Νοέμβριο και περιείχε υπόδειξη για το ξενοδοχείο της Ζακύνθου που ζούσε ο ένας αλλοδαπός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκαν καταβολές χρημάτων μέσω της Western Union στις οικογένειες των δύο αλλοδαπών, που διέμεναν στο Πακιστάν, ενώ ο ένας εκ των δραστών αποκάλυψε πως δεν ήταν μόνο το οικονομικό δέλεαρ για να συμμετέχουν στο τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά υπήρχαν και απειλές κατά της ζωής τους από τον «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Φαίνεται πως δεν υποήρχε κεντρικός σχεδιασμός αναφορικά με την επίθεση, καθώς οι δράστες είναι ερασιτέχνες.