Το πρόγραμμα του προσεχούς φεστιβάλ των Καννών (16-27 Μαιου) θα ανακοινωθεί στα μέσα του Απριλίου, όμως οι διοργανωτές έκαναν ήδη γνωστό το ότι η τελευταία ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon» με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρομπερτ Ντε Νίρο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Γαλλική Ριβιέρα το Σάββατο 20 Μαΐου.

Αυτή θα είναι μια μεγάλη επιστροφή του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη στην Κρουαζέτ καθώς τελευταία συμμετοχή του στο επίσημο πρόγραμμα ήταν το 1986 με την μαύρη κωμωδία «After hours».

«Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει αφιερώσει τη ζωή του στον κινηματογράφο και το Φεστιβάλ των Καννών έχει βρεθεί στο πλευρό του πολλές φορές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το φεστιβαλ στο οποίο ο πρώτος κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα με τον «Ταξιτζή» το 1976.

Το 1998 ο Σκορσέζε ήταν Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που απένειμε τον Χρυσό Φοίνικα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα». Τέσσερα χρόνια αργότερα, προήδρευσε της κριτικής επιτροπής της Cinéfondation για τις ταινίες μικρού μήκους μαζί με τον Ιρανό σκηνοθέτη Aμπάς Κιαροστάμι.

Βασισμένο στο best-seller βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν (σε σενάριο Σκορσέζε και Ερικ Ροθ), το «Killers of the Flower Moon» διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 και επιστρέφει στην κατά συρροή δολοφονιών μελών της πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής Osage Nation, μια υπόθεση που έγινε γνωστή ως «Η Βασιλεία του Τρόμου».

«Το Φεστιβάλ των Καννών ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Μάρτιν Σκορσέζε και τα μέλη της ταινίας Killers of the Flower Moon στο κόκκινο χαλί, για μια εμπειρία η οποία ήδη υπόσχεται να μείνει αξέχαστη», καταλήγει η ανακοίνωση.