Kατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης της στο podcast «Off Menu» η Florence Pugh δήλωσε ότι κακοποίησε ψυχολογικά τον ίδιο της τον εαυτό προκειμένου να καταφέρει να μπει στο ρόλο της για την ταινία «Midsommar», την οποία σκηνοθέτησε ο Ari Aster. Στην ταινία η Pugh υποδυόταν την Dani, μια θλιμμένη Αμερικανίδα φοιτήτρια ψυχολογίας που παθαίνει ψυχολογικό κλονισμό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σουηδία.

«Όταν το έκανα, ήμουν τόσο απορροφημένη και δεν το είχα ξαναζήσει αυτό με κανέναν από τους χαρακτήρες μου στο παρελθόν», δήλωσε η Pugh στους παρουσιαστές του podcast James Acaster και Ed Gamble. «Δεν είχα υποδυθεί ποτέ ξανά κάποια που πονούσε τόσο πολύ και έβαζα τον εαυτό μου σε πραγματικά σκατένιες καταστάσεις, κάτι που ίσως άλλοι ηθοποιοί δεν χρειάζεται να κάνουν, αλλά εγώ απλά φανταζόμουν τα χειρότερα πράγματα».

Συνεχίζοντας η Pugh δήλωσε: «Κάθε μέρα το περιεχόμενο γινόταν όλο και πιο παράξενο και πιο δύσκολο. Έβαζα στο μυαλό μου πράγματα όλο και χειρότερα, όλο και πιο ζοφερά. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος, σίγουρα κακοποίησα τον εαυτό μου για να τελειώσει αυτό το πρότζεκτ».

Μετά την ολοκλήρωση του «Midsommar», η Pugh μπήκε αμέσως σε άλλα γυρίσματα για την ταινία «Little Women» της Greta Gerwig. Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός βίωσε πολύ έντονα συναισθήματα μεταξύ των γυρισμάτων των δύο αυτών ταινιών.

«Θυμάμαι ότι κοίταζα [από το αεροπλάνο] και ένιωθα απέραντες ενοχές, ένιωθα ότι είχα αφήσει [την Dani] σε εκείνο το μέρος σε αυτή τη [συναισθηματική] κατάσταση», δήλωσε η Pugh. «Είναι τόσο περίεργο. Δεν το είχα ξαναζήσει ποτέ αυτό… Προφανώς, αυτό είναι πιθανώς ένα ψυχολογικό πράγμα, ένιωσα απέραντες ενοχές για όσα είχα υποχρεώσει τον εαυτό μου να υποστεί, αλλά σίγουρα ένιωσα σαν να την είχα αφήσει εκεί σε εκείνο μέρος για να κακοποιηθεί … σχεδόν σαν να είχα δημιουργήσει αυτό το πρόσωπο και μετά απλά την άφησα εκεί για να φύγω και πάω να γυρίσω μια άλλη ταινία».

Οποιαδήποτε κακοποίηση υπέστη η Pugh κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Midsommar» ήταν αποκλειστικά αυτοπροκαλούμενη. Η ίδια έχει μόνο επαίνους για τον σκηνοθέτη Ari Aster, λέγοντας πρόσφατα στους New York Times ότι είναι «ιδιόρρυθμος με έναν τρόπο τρομερά ευφυή». Η Pugh απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στο «Midsommar»και η ταινία έφερε εισπράξεις γύρω στα 50 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.