Από τη διπλανή πόρτα των δικαστηρίων στο Ηράκλειο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα αγοράκι από τα 11 του χρόνια ως τα 15 του, έφτασε στο γραφείο της ανακρίτριας για να απολογηθεί, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ήταν ευπρόσδεκτος σε οικογενειακά γλέντια σε σπίτια της περιοχής και με τη λύρα του, ήταν εκείνος που ξεσήκωνε τον κόσμο και διασκέδαζαν μαζί.

«Ήταν ένας άνθρωπος που κάναμε κάποιες εμφανίσεις μαζί, καλλιτεχνικές, γνωρίζαμε όλη του την οικογένεια, ευδιάθετος, κοινωνικός, πέσαμε από τα σύννεφα. Είναι αλλιώς να ακούς για κάποιον άγνωστο κι αλλιώς να ακούς για έναν άνθρωπο με τον οποίο έχεις συναναστραφεί μαζί του. Είναι πολύ διαφορετικό. Προσπαθούμε κι εμείς να καταλάβουμε τι έχει γίνει», δήλωσε φίλη του 66χρονου.

Στο Live News μιλά αποκλειστικά συγγενής του, ο οποίος αδυνατεί να πιστέψει τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου.

«Είμαστε σε σοκ. Ακούμε τόσα, δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε», είπε.

Οι ισχυρισμοί του λυράρη

Ο 66χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες και επιμένει ότι έχει στηθεί μια ασύλληπτη πλεκτάνη σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ικανά να του ασκηθούν τόσο βαριές κατηγορίες, παρά μόνο οι καταθέσεις του παιδιού και τα όσα εκείνο έχει καταγγείλει.

Έχουμε πάθει σοκ, ρωτάει ο ένας τον άλλο «τι συμβαίνει; Μα είναι αλήθεια, μα δεν είναι…;» Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται, τι συμβαίνει. Είμαστε σε σοκ. Είμαστε σε σοκ. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Ας είναι ψέμα, να είναι ένας εφιάλτης που θα ξυπνήσουμε όλοι. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν το ιδανικότερο και να μην έχει συμβεί τίποτα, ούτε στο παιδάκι και να είναι όλα ψέματα. Ήξερα ότι αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό. Δεν ήξερα τίποτα άλλο», ανέφερε η φίλη του 66χρονου στο MEGA.

Στην απολογία του 66χρονου περιλαμβάνεται και ένα ιδιόχειρο σημείωμα του παιδιού στην μητέρα του, αφ’ ότου εκείνη είχε ανακαλύψει τυχαία στο κινητό του 15χρονου το υλικό το οποίο την θορύβησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι σημειώσεις είναι αντίθετες με αυτά που στη συνέχεια κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Ο 66χρονος δια του συνηγόρου του, αναμένεται να ζητήσει ο 15χρονος να καταθέσει εκ νέου, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που έπρεπε, που ήταν να καταγραφούν με ήχο και εικόνα οι καταθέσεις του παιδιού.

Δήλωση δικηγόρου του λυράρη

«Κρατήθηκε προσωρινά. Το δράμα του κατηγορουμένου σε αυτές τις υποθέσεις είναι το εξής. Πως όταν πρόκειται για ανήλικο δεν πρόκειται να δει τον δει στο δικαστήριο, ούτε οι τεχνικοί σύμβουλοι μπορούν να τον δουν. Όλα περνάνε από ένα φίλτρο».