Τα μέτρα περικοπών του κόστους της Disney έφτασαν μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της εταιρείας. Ο Isaac ‘Ike’ Perlmutter, πρόεδρος και διευθύνων σύμβοουλος της Marvel Entertainment, απολύθηκε, καθώς το τμήμα του – το οποίο είναι ξεχωριστό από τα Marvel Studios – ενσωματώθηκε σε άλλα τμήματα του κολοσσού.

Μαζί με τον Perlmutter, απολύθηκαν επίσης ο συμπρόεδρος της Marvel Entertainment Rob Steffens και ο επικεφαλής σύμβουλος John Turitzin. Σύμφωνα με τους New York Times, η διαχείριση της Marvel Entertainment από τον Perlmutter ήταν πάντοτε αμφιλεγόμενη. Πρόσφατα, μάλιστα, προσπάθησε να ταρακουνήσει το διοικητικό συμβούλιο της Disney αλλά απέτυχε. Ο Perlmutter ανέλαβε τη διοίκηση της Marvel Entertainment στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ήταν πρωτεργάτης της πώλησης της Marvel Entertainment στη Disney το 2009.

Εκπρόσωπος της Disney επιβεβαίωσε τις απολύσεις στο Variety.

Ο 80χρονος Perlmutter, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει σημαντικό μερίδιο μετοχών της Disney, ήταν επίσης γνωστός για τις συγκρούσεις του με τον Kevin Feige των Marvel Studios, σε σημείο που ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger σχολίασε πρόσφατα ότι χρειάστηκε να παρέμβει για να τον αποτρέψει από το να απολύσει τον Feige το 2015. Την ίδια χρονιά, ο Perlmutter έχασε κάθε δημιουργικό έλεγχο στο τμήμα ταινιών της Marvel και έκτοτε η Marvel Entertainment περιορίστηκε στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και την έκδοση κόμικς.