Σοκάρουν οι λεπτομέρειες και τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως από την υπόθεση ξυλοδαρμού μίας 15χρονης μαθήτριας στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη από συνομήλικους της, οι οποίοι μάλιστα αφού την ξυλοκόπησαν ανέβασαν το βίντεο στο TikTok.

Ολα ξεκίνησαν όταν μία παρέα κοριτσιών, έβγαλε τη 15χρονη έξω από την πιτσαρία και την οδήγησαν σε άλλο σημείο. Μία από αυτές άρχισε να τη χτυπάει, όσο οι υπόλοιπες τραβούσαν βίντεο που αργότερα ανέβηκε στο TikTok.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού καταγγέλλει πως δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί της δέχεται επίθεση. Κάνει λόγο για βρισιές, χτυπήματα μέχρι και κάψιμο των μαλλιών της.

Μάλιστα το βίντεο ντοκουμέντο, είναι σοκαριστικό και δείχνει τη 15χρονη να αρπάζει και με τα δύο της χέρια το κορίτσι από τα μαλλιά.

Εκείνη πέφτει στο πεζοδρόμιο με τα γόνατα, όσο δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι. Σύμφωνα με την καταγγελία, η ομάδα των ανήλικων κοριτσιών μετέφερε τη 15χρονη από την πιτσαρία σε άλλο σημείο και ένα από τα κορίτσια τη χτυπούσε στο κεφάλι.

Σταύρος Μπαλάσκας: «Ειδικού σκοπού ξυλοδαρμός το συμβάν στην Θεσσαλονίκη»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, επιβεβαίωσε ότι το θύμα έχει περάσει τα πάνδεινα από την ανήλικες συμμαθήτριες της.

Μάλιστα, ο κ. Μπαλάσκας χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ειδικού σκοπού ξυλοδαρμός», δηλαδή έγινε ο ξυλοδαρμός με σκοπό να καταγραφεί και να μπει στα social media και να συγκεντρώσουν like οι ανήλικες.

Άννα Κανδαράκη: «Το σημερινό παιδί – θύτης θα είναι θύμα στην ζωή»

Για το περιστατικό μίλησε η κα. Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος μίλησε για το περιστατικό και τόνισε την ανάγκη ότι πρέπει αυτά τα παιδιά να σωθούν, αναφερόμενη στα παραβατικά παιδιά.

«Το σημερινό παιδί – θύτης θα είναι θύμα αύριο στην ζωή, σύμφωνα με την βιβλιογραφία. Μιλάμε για διαχείριση του περιστατικού, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για την αντιμετώπισή του», υπογράμμισε η κλινική ψυχολόγος.

Στην συνέχεια η κλινική ψυχολόγος τόνισε και την σημασία της οικογένειας σε αυτά τα περιστατικά ωμής βίας.

Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου: «Το επεισόδιο που έγινε το έμαθα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Ο Γιώργος Σταυρίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το επεισόδιο που έγινε το έμαθα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να επικοινωνήσω με την διεύθυνση του σχολείου για να μάθω τι έγινε. Το επεισόδιο αυτό έγινε το καλοκαίρι σε περίοδο διακοπών. Το βίντεο τραβήχτηκε το καλοκαίρι. Από την διεύθυνση του σχολείου έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που απαιτούνται» είπε αρχικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας.

Σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει εξήγησε ο κ. Σταυρίδης: «Το σχολείο κάλεσε τους γονείς και μίλησε μαζί τους. Κάλεσε κοινωνική λειτουργό και τον συντονιστή εκπαίδευσης για να συζητήσουν αυτό το θέμα, που είναι σοβαρό».

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος Παιδείας εξήγησε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του να επέμβει στις εσωτερικές λειτουργίες του σχολείου και είπε ότι δεν ήταν ενήμερος για την ύπαρξη  ανήλικων κοριτσιών που ασκούσαν bullying.

Καταλήγοντας, ο κ. Σταυρίδης τόνισε : «Έδειξα ενδιαφέρον ενημέρωσα τον δήμαρχο και σήμερα θα έχω και πάλι επικοινωνία με την διεύθυνση του σχολείου. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από τις αρμοδιότητες μας κι ό, τι μπορούμε να κάνουμε για να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο».