Στην τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατ’ αρχάς, ο υπουργός Εξωτερικών και οι ομόλογοί του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Kωνσταντίνος Κόμπος και Έλι Κοέν (Eli Cohen) αντιστοίχως, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών και οι ομόλογοί του θα συμμετάσχουν στην τριμερή συνάντηση, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στις 12:25.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών.

Θα ακολουθήσει κατ΄ ιδίαν γεύμα εργασίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Η τριμερής συνάντηση θα εστιάσει στην περαιτέρω ενίσχυση της στενής τριμερούς συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, όπως ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών και προστασία του περιβάλλοντος, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.