Η Jennifer Aniston έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στην κωμωδία. Από το 1994 και την πρώτη σεζόν του πιο διάσημου sitcom στην ιστορία της τηλεόρασης, «Τα Φιλαράκια», μέχρι τον πιο πρόσφατο πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «Murder Mystery 2», που ξεκινά να προβάλεται στο Netflix την Παρασκευή (31/03), η Aniston έχει δει την κωμωδία να αλλάζει εκ των έσω.

Μιλώντας πρόσφατα στο AFP, η δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ δήλωσε πως η κωμωδία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που πλέον το να είναι κανείς αστείος έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο.

«Είναι πλέον ζόρικο γιατί πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, κάτι που το κάνει δύσκολο για τους κωμικούς, μιας και η ομορφιά της κωμωδίας βρίσκεται στον αυτοσαρκασμό, στο να κάνει κανείς πλάκα με την ίδια τη ζωή», δήλωσε η Aniston. «Στο παρελθόν, μπορούσες να διακωμωδίσεις τις ακραίες απόψεις κάποιου. Ήταν ξεκαρδιστικό. Και είχε να κάνει με την ανάδειξη του ανθρώπινου παραλόγου. Και πλέον δεν μας επιτρέπεται να το κάνουμε αυτό».

«Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, παιδιών, που βλέπουν ξανά «Τα Φιλαράκια» και τα βρίσκουν προσβλητικά», πρόσθεσε η Aniston. «Πολλά πράγματα δεν ήταν σκόπιμα, αλλά ίσως θα έπρεπε να τα σκεφτόμασταν καλύτερα. Δεν υπήρχε αυτού του είδους η ευαισθητοποίηση τότε». 

Η Aniston κατέληξε λέγοντας: «Όλοι χρειάζονται την κωμωδία. Ο κόσμος χρειάζεται το χιούμορ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τους εαυτούς μας και τόσο στα σοβαρά. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε τόσο διχασμένοι».

Στο παρελθόν και η Lisa Kudrow είχε μιλήσει για την έλλειψη πολιτικής ορθότητας και πολυπολιτισμικότητας στα «Φιλαράκια», λέγοντας πως οι δημιουργοί της σειράς δεν είχαν τα μέσα για να γράψουν ιστορίες για ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων: «Ήταν μια σειρά που δημιουργήθηκε από δύο ανθρώπους που πήγαν στο Brandeis και έγραφαν για τις ζωές τους μετά το πανεπιστήμιο. Και στις σειρές, ειδικά όταν είναι κωμωδίες που στηρίζονται σε χαρακτήρες, γράφεις όσα ξέρεις. Δεν είχαν καμιά δουλειά να γράφουν ιστορίες για τις εμπειρίες ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων».