Το ελληνικό ποδόσφαιρο «βυθίζεται» στην ανυποληψία και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένα κέντρα, διαμορφώνουν ένα σκηνικό αδιανόητης παρακμής.

Τούτο φάνηκε περίτρανα (και) στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ, αν κι εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν περίμενε κάποιος την συγκεκριμένη συζήτηση για την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με τον κατήφορο που έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας κατήφορος που οδηγεί σε αδιανόητες καταστάσεις και που δίχως άλλο θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Το τοξικό κλίμα που έχει «διαποτίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο από συγκεκριμένες τακτικές, διαμορφώνει ένα αποκρουστικό τοπίο και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ευθύνες βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Είναι προφανές πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος αρνείται την αντιμετώπιση των προβλημάτων, σε μια σεζόν που αν μη τι άλλο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ήταν γεμάτο… προβλήματα.

Δεν έχουν άραγε υποπέσει στην αντίληψη του προέδρου της ομοσπονδίας τα «όργια» που έχουν γίνει στη διάρκεια της χρονιάς;

Δεν έχει γίνει αντιληπτό από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει καμιά σωτηρία;

Θεωρεί άραγε ο Τάκης Μπαλτάκος και οι συνεργάτες του, πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μπροστά του… πεδίο δόξης λαμπρόν να διαβεί;

Πόσα ακόμα «σκάνδαλα» με διαιτησίες τύπου Κέλετ, Νταμπάνοβιτς και άλλων πρέπει να δουν οι Έλληνες φίλαθλοι για να «συγκινηθεί» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας;

Το μείζον βεβαίως για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά στην παρούσα φάση δεν είναι να γίνεται μια συνάντηση, απλά για να… γίνει.

Το ζητούμενο τούτη την ώρα είναι να βρεθούν λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Και για να γίνει αυτό δεν αρκούν οι συζητήσεις, καθώς χρειάζονται πράξεις.

Χρειάζονται κινήσεις που θ’ αποδεικνύουν πως το ποδόσφαιρο μας πάει σε άλλες επιλογές, που δεν θα απειλούν κάθε έννοια προόδου.

Είναι όμως διατεθειμένος ο πρόεδρος της ΕΠΟ αλλά και ο αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Και κυρίως να «πάρουν το τιμόνι αλλιώς»;

Η αλήθεια είναι πως δεν έδειξαν τέτοια διάθεση στη συνάντηση της Δευτέρας, «τορπιλίζοντας» επί της ουσίας κάθε προσπάθεια για παρουσία ελίτ διαιτητών από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Και δεν είναι βεβαίως το μοναδικό ζητούμενο η ομαλή διεξαγωγή των φετινών πλέι οφ. Αυτό είναι που «καίει» το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή την περίοδο καθώς έχει γίνει η πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Για να σκεφτεί όμως κάποιος; Έτσι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Μπορεί να υπάρξει αύριο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα υπάρχοντα δεδομένα; Όχι αύριο, αλλά ούτε σήμερα…

Θα στείλει άραγε η ΕΠΟ και ο κύριος Μπένετ τις διαιτησίες Κέλετ και Νταμπάνοβιτς στην UEFA; Έτσι για να καμαρώσουν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία τις επιλογές του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

Θα στείλει βίντεο με την διαιτησία του Πινέιρο; Για να θαυμάσουν οι ιθύνοντες της UEFA τις επιλογές των ξένων διαιτητών που σφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όχι βέβαια, αλλά αυτοί που έχουν την ευθύνη πρέπει και να την αναλάβουν. Στην τελική, αν δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ας παραιτηθούν.

Αν πάντως θεωρούν πως ο Ολυμπιακός θα παρακολουθεί τα όσα γίνονται χωρίς να αντιδράσει, τότε δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Η ρότα της ομάδας του Πειραιά είναι ξεκάθαρη και είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα επιμείνει στις απόψεις του, σε πείσμα αυτών που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και μιας και αναφερθήκαμε σε μπάχαλο. Δεν είναι μόνο το θέμα της διαιτησίας που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Δείτε τι χαμός έγινε για τη νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας. Δείτε τα όσα έγιναν με τις αποδοκιμασίες οπαδών κατά Πασχαλάκη και Φορτούνη στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στη Λιθουνία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι συνεργάτες του δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί άραγε; Από πού ν’ αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος.

Ένα ατελείωτο μπάχαλο…

Χρειάζεται όμως και μια ιδιαίτερη αναφορά στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που βάλθηκαν να τρελάνουν όλη τη χώρα, θέλοντας να παρουσιάσουν πως όλα είναι καλώς καμωμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πείθουν κανέναν με τα όσα υποστηρίζουν οι «εξυγιαντές», όλοι εκείνοι που έκαναν «επιστήμη» την παραπληροφόρηση.

Όσο και αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο δεν θα τα καταφέρουν, για έναν πολύ απλό λόγο. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τους σκοπούς που εξυπηρετούν και την τακτική που ακολουθούν για να παραμείνει το ελληνικό ποδόσφαιρο δέσμιο συγκεκριμένων συμφερόντων.

Απέναντι σε αυτά τα κέντρα υπάρχουν τα προβλήματα που βασανίζουν το ποδόσφαιρο μας κι αυτά δεν «κρύβονται κάτω απ’ το χαλί», ούτε μπορούν να ξεπεραστούν με τακτικές περασμένων δεκαετιών στο κομμάτι της επικοινωνίας.

Αν κάποιοι αρέσκονται σε τέτοιους είδους τακτικές να είναι σίγουροι πως ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.

Όλοι βλέπουν τι γίνεται και πως προσπαθεί να περάσει συγκεκριμένη «γραμμή» η πτέρυγα της «εξυγίανσης».