Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση του τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε χτυπήματα εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, εστιατόριο στου Ψυρρή που βρίσκεται στο κτήριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην καρδιά της Αθήνας, και λειτουργεί και σαν εβραϊκή συναγωγή, ήταν ο στόχος των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου το οποίο ετοίμαζε αιματηρές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Στόχος των τρομοκρατών ήταν να προκαλέσουν πολύνεκρο χτύπημα.

Δίκτυο με πακιστανούς – Στο Ιράν ο συντονιστής

Νέα στοιχεία για τη δράση του τρομοκρατικού δικτύου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για ένα δίκτυο με πακιστανούς, με τον συντονιστή του να μένει στο Ιράν. Το άτομο αυτό είναι 30 ετών και έχει κατηγορηθεί για τέσσερις ανθρωποκτονίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Αυτός έβρισκε άτομα που δεν έχουν καταγεγραμμένο ποινικό μητρώο και που δεν έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές ώστε να τους χρησιμοποιεί ως πληρωμένους δολοφόνους.

Οι στόχοι των τρομοκρατών

Αυτό που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, είναι ότι σύμφωνα με ορισμένες στιχομυθίες από τα κινητά τηλέφωνα, γίνεται αναφορά για χτυπήματα κάποιου πλούσιου Έλληνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ενδεχόμενη επίθεση μπορεί να αφορούσε και άνθρωπο που μπορεί να βρισκόταν στη Ζάκυνθο ή στη Λακωνία.

Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες, δεν υπάρχει συγκροτημένος τρόπος αποστολή όπλων ή ανεύρεσης όπλων. Υπάρχει μία αναφορά μόνο πως βρέθηκε άνθρωπος στην Αθήνα που πουλάει όπλα.