«Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό χέρι στο τιμόνι για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε κρίσεις υγειονομικές, ενεργειακές, πληθωριστικές, χρηματοπιστωτικές, συνοριακές. Σε όλα αυτά, η Ελλάδα και η αυτοδύναμη, μονοκομματική κυβέρνηση συνεργασιών του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι μπορεί να ‘κρατήσει’ την πατρίδα και τους πολίτες» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Ολοκληρώνουμε τη θητείας μας, όπως εξαρχής είχε δεσμευτεί, με θεσμικό και υπεύθυνο τρόπο, ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κυβέρνηση συνεργασίας μετά την πρώτη κάλπη, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε:

«Η αντιπολίτευση κάνει την αδυναμία της στυλ. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας νομοτελειακά οδηγούν σε περιπλοκές στη διακυβέρνηση, σε πιο αργές ταχύτητες στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη πολιτικών».

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη φέρουν από μισή έως μία μονάδα, λιγότερη ανάπτυξη στο ΑΕΠ τους, ακριβώς γιατί είναι δυσκίνητες. Η Ελλάδα, μία χώρα που έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι πρέπει να κάνει άλματα για να φτάσει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δεν το χρειάζεται αυτό. Χρειάζεται ένα σταθερό χέρι, μια δυναμική κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πάρουμε και να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να βελτιώσουμε το εισόδημα των πολιτών, να μειώσουμε και άλλο τους φόρους, τις εισφορές, να φέρουμε επενδύσεις και ασφάλεια».