Τίποτα δεν πρόδιδε ότι θα ήταν το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο. Τα πάντα στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν τα ίδια όπως και τα προηγούμενα υπουργικά, οι θέσεις, τα κεράσματα, τα νερά μέσα σε χάρτινες συσκευασίες, ο καφές και το τσάι.

Και οι υπουργοί όταν προσέρχονταν ο ένας μετά τον άλλον δεν περίμεναν να ακούσουν από τα πρωθυπουργικά χείλη την ημερομηνία των εκλογών. Γνώριζαν πάνω- κάτω οι περισσότεροι πως οι εκλογές θα γίνουν την 21η Μαΐου, αλλά δεν το είχαν ακούσει ακόμα επισήμως από τον πρωθυπουργό. Αφήστε που ορισμένοι πίστευαν πως τελικά δεν θα γίνουν στις 21 Μαΐου, αλλά στις 28 Μαΐου και μάλιστα είχαν κατά καιρούς συνηγορήσει για αυτή την ημερομηνία προβάλλοντας την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Και όταν ο πρωθυπουργός, στην αρχή κιόλας της τοποθέτησής του ανάφερε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την 21η Μαίου (και εάν απαιτηθεί οι δεύτερες αρχές Ιουλίου) , δεν έλειψαν ούτε τα χαμόγελα ανάμεσα στους υπουργούς, αλλά ούτε και οι εκφράσεις ανακούφισης: «Αρχίζει το ματς», είπε κάποιος και ορισμένοι μειδίασαν. Ακόμα και η Μίνα Γκάγκα που μετείχε στο Υπουργικό με τηλεδιάσκεψη άφησε ένα χαμόγελο μόλις άκουσε την ημερομηνία των εκλογών.

Δύο όμως υπουργοί, οι κκ. Σκρέκας και Στυλιανίδης απουσίαζαν και έτσι δεν άκουσαν από πρώτο χέρι πότε θα γίνουν οι εκλογές, αν και για τον Χρήστο Στυλιανίδη φημολογείται ότι θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και έτσι δεν θα έχει το άγχος του σταυρού.

Η συζήτηση μόλις έκλεισαν οι κάμερες

Μόλις έκλεισαν οι κάμερες άρχισε η συζήτηση. Πρώτα απ΄όλα οι υπουργοί ρώτησαν πότε θα κλείσει η Βουλή γιατί υπάρχουν σε εκκρεμότητα νομοσχέδια. Διά στόματος Γεραπετρίτη έμαθαν ότι η Βουλή θα είναι ανοικτή ακόμα και την Μεγάλη Τρίτη, στις 11 δηλαδή Απριλίου. Εν συνεχεία οι πάντες συμφώνησαν σε ένα και μόνον πράγμα: Στην ανάλυση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πώς θα επιτευχθεί νίκη στις εκλογές: «Θα πρέπει να ξεχάσουμε τις δεύτερες εκλογές, δεν υπάρχουν για μας δεύτερες εκλογές, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις πρώτες, αυτές έχουν σημασία, αυτές θα μας δώσουν την τελική νίκη», είπε. Πάνω κάτω με διαφορετική φρασεολογία τα ίδια είπαν όλοι τους, γιατί μίλησαν όλοι.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε «σύγκρουση και σύγκριση σε όλα τα πεδία» λέγοντας ότι «πρέπει να ξεσηκώσουμε από τους καναπέδες τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ώστε να ψηφίσουν». Ειπώθηκε επίσης ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για μια νέα και διαρκή αυτή φορά προσέγγιση με τους κεντρώους. Η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα είναι υπουργός Παιδείας έως τις 21 Μαΐου και μετά εάν απαιτηθεί θα παραδώσει σε υπηρεσιακό υπουργό.

Στο ερώτημα εάν αυτό, το 50ό, θα είναι και το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ίσως να γίνει ακόμα ένα για να σας ευχαριστήσω για την δουλειά που κάνατε, τους είπε, με πολλούς να υπολογίζουν το τελευταίο και ίσως πανηγυρικό Υπουργικό Συμβούλιο ότι θα γίνει μέσα στον Απρίλιο, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.