Την ημερομηνία των εκλογών ανακοίνωσε και επίσημα το πρωί της Τρίτης κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής να στήνονται στις 21 Μαΐου.

Η ημερομηνία αυτή που ήταν έτσι κι αλλιώς η επικρατέστερη, μετά την ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών, δεν αφήνει αδιάφορο τον φίλαθλο κόσμο της χώρας καθώς το τριήμερο 19-21 Μαΐου διεξάγεται στο Κάουνας της Λιθουανίας το Final Four της Euroleague.

Εκεί φιλοδοξεί να βρίσκεται με αξιώσεις ο Ολυμπιακός καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα Playoffs οδηγώντας μάλιστα την κούρσα της βαθμολογίας γεγονός που δημιουργεί αυτομάτως βάσιμες προσδοκίες ακόμη και για την κατάκτηση της κούπας.

Επιπλέον, η ανακοίνωση των εκλογών δημιουργεί νέα δεδομένα και στην διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 20 Μαΐου. Πλέον, πιθανότερη ημερομηνία είναι η 27 Μαΐου, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να καλείται άμεσα να λάβει την σχετική απόφαση.