Κομμένα καλώδια τηλεδιοίκησης δίπλα από τις γραμμές του τρένου, ξεχαρβαλωμένες λάμπες μέσα στα τούνελ και κέντρα διαχείρισης σηράγγων που έχουν βανδαλιστεί εντελώς, μετά από πλιάτσικο. Οι επιτήδειοι γδύνουν κυριολεκτικά τα τρένα, αφαιρούν κυριολεκτικά το χαλκό δίπλα στις ράγες, διαλύουν τα φρένα και τα συστήματα πέδησης από τα βαγόνια, ενώ δεν διστάζουν να κλέψουν και τους συνδετήρες των βαγονιών μ’ ένα σκοπό: να τα πουλήσουν στα παράνομα χυτήρια και να πλουτίσουν.

Στο 17ο επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ η Βελίκα Καραβάλτσιου, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και μέλος της ερευνητικής ομάδας Zoom στο Βήμα,  απαντά στις ερωτήσεις του Γιάννη Θ. Διαμαντή αναφορικά με τις εκτεταμένες κλοπές σιδηροδρομικού υλικού.

Μεταξύ άλλων στο 17ο επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ, με τίτλο: «Λεηλασία στα δίκτυα του ΟΣΕ», θα ακούσεις:

  • Σε ποιες καταγγελίες έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι για τις κλοπές σιδηροδρομικού υλικού
  • Ποιοι οι κίνδυνοι ασφάλειας που προκύπτουν λόγω των κλοπών
  • Ποιο είναι το προφίλ των δραστών
  • Ποιος ο ρόλος του Κράτους
  • Τι θα σημάνει η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου

ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ εξηγεί τις ειδήσεις.

Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts  και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!

Παρουσιαστές: Μαριλένα Γεραντώνη, Γιάννης Θ. Διαμαντής