Ενώπιον του  Εφέτη Ειδικού Ανακριτή θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα 27/3 /2023, ο ένας εκ των σταθμαρχών Λάρισας, ο οποίος είχε την απογευματινή βάρδια την ημέρα που συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο δεύτερος σταθμάρχης, του οποίου η βάδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά εκείνος αποχώρησε λίγο νωρίτερα, αναμένεται νε εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή αύριο, Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023.

Τέλος η απολογία του επιθεωρητή κυκλοφορίας έχεις προσδιοριστεί χρονικά για την επόμενη εβδομάδα.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Τι θα υποστηρίξει κάθε ένας από τους κατηγορουμένους

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σταθμάρχης που είχε την απογευματινή βάρδια και είναι συμβασιούχος και όχι μόνιμος, θα  υποστηρίξει ότι η βάρδια του έληγε στις 10 το βράδυ και ότι ο ίδιος έφυγε στις 10:15, καθώς δεν δικαιούται υπερωρίες.

Οσον αφορά τον δεύτερο σταθμάρχη, τον μόνιμο, η  βάρδια του οποίου έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχυριστεί ότι  ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας δύο λεπτά αργότερα.

Η απολογία του επιθεωρητή έχει προσδιοριστεί για την  ερχόμενη Πέμπτη30 Μαρτίου και σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος θα καταθέσει στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, απολογητικό υπόμνημα 80 σελίδων. Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες θα υποστηρίξει ότι  είχε ζητήσει στη μοιραία βάρδια, και μέχρι και τις 11 το βράδυ, να υπάρχουν δύο σταθμάρχες.