Ο «Iron Man» και ο «Σέρλοκ Χολμς» τον εβγαλαν από την αφάνεια και τον μετέτρεψαν σε σούπερ σταρ παγκοσμίως, όμως ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δεν σταμάτησε ποτέ να έχει καλλιτεχνικές ευαισθησίες (και φιλοδοξίες), οι οποίες προφανώς τον οδήγησαν στην απόφαση να στηρίξει την ανακατασκευή μιας θρυλικής ταινίας του κινηματογράφου, του «Δεσμώτη του ιλίγγου» (Vertigo, 1958) του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Σύμφωνα μάλιστα με την είδηση που προσφάτως διέρρευσε, ο 57χρονος Ντάουνι Τζούνιορ θα κρατά ο ίδιος τον ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ ο οποίος θα μπλέξει σε ένα παράξενο παιχνίδι «μυαλού και έρωτα» από την στιγμή που αναλαμβάνει την παρακολούθηση μιας γυναίκας που ερωτεύεται (στην πρωτότυπη ταινία της οποίας το σενάριο στηρίζεται στο μυθιστόρημα των Πιέρ Μπουαλό – Τομά Ναρσεζάκ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τους ήρωες υποδύθηκαν ο Τζέιμς Στιούαρτ και η Κιμ Νόβακ).

Αν το ριμέικ του «Δεσμώτη του ιλίγγου» όντως γυριστεί δεν θα είναι η πρώτη ανακατασκευή έργου του μετρ της αγωνίας, το στίγμα του οποίου έχει επηρεάσει αμέτρητους σκηνοθέτες, κάποιοι από τους οποίους, όπως ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, κάνουν διαρκώς αναφορές στις ταινίες του Χίτσκοκ μέσα από τις δικές τους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σε ότι αφορά τα καθαρόαιμα ριμέικ, η ιστορία έχει αποδείξει ότι τις ταινίες του συγκεκριμένου σκηνοθέτη είναι προτιμότερο να τις αφήνουν στην ησυχία τους.

Κανείς δεν θέλει να θυμάται την «Ψυχώ» (1999) του Γκας Βαν Σαντ με τους Βινς Βον και Αν Χες στην θέση των Αντονι Πέρκινς και Τζάνετ Λι, ενώ ο μόνος λόγος για τον οποίο ο «Σιωπηλός μάρτυς» φαίνεται ότι ξαναγυριστηκε το 1998 με τον Κρίστοφερ Ριβ ήταν ότι ο ηθοποιός βρισκόταν ούτως ή άλλως σε αναπηρικό καροτσάκι (όπως ο βασικός ήρωας της πρωτότυπης ταινίας τον οποίο υποδύθηκε ο Τζ. Στιούαρτ) εξαιτίας του ατυχήματος που τον άφησε ανάπηρο.

Φυσικά, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν δεις το αποτέλεσμα και ένα συν του καινούργιου «Vertigo» είναι το όνομα Στίβεν Νάιτ που πιθανολογείται ως σεναριογράφος της. Πρόκειται για τον δημιουργό του θαυμάσιου «Lock» αλλά και της δημοφιλούς σειράς «Peaky Blinders»._