Μετά το ξαφνικό διαζύγιο με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ έως το 2025. Ο πρώην προπονητής των Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι βρίσκει την Μπάγερν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Bundesliga και στους «8» του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ έχει προκριθεί και στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Γερμανίας.

«Είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Το DNA του είναι ταυτισμένο με τη νίκη» τόνισε μεταξύ άλλων στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο 49χρονος Τούχελ και συνέχισε: «Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες και δεν υπάρχει απολύτως καμία παρανόηση. Το ρόστερ που συγκέντρωσε η Μπάγερν είναι μια από τις πιο ταλαντούχες και καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μπορείς να διεκδικήσεις όλους τους τίτλους με αυτήν την ομάδα. Αυτό με βάζει υπό πίεση, αλλά στην Μπάγερν έχει σημασία να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους. Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους».

Για τον Τούχελ μιλησε ο διευθύνων σύμβουλος (και παλαίμαχος τερματοφύλακας) της Μπάγερν Μονάχου, Όλιβερ Καν, ο οποίος υπογράμμισε: «Οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League (σ.σ. το 2020), στην Τσέλσι ήταν επιτυχημένος από την αρχή, κατέκτησε το Champions League (σ.σ. το 2021). Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Αυτό δείχνει εξέλιξη, επομένως είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Τόμας Τούχελ είναι τώρα ο προπονητής μας».