Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου για τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής όπου ανέφερε: «Πρέπει να μιλάμε με επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς. Κι εγώ ξέρετε πόσο χαμηλά μπορώ να πέσω; και συνέχισε αφήνοντας άναυδο το πάνελ: «Όταν ένα παιδί χάνει τη μητέρα του και τον πατέρα του, όπως συνέβη στα Τέμπη, λέγεται ορφανό. Όταν όμως ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του το 20χρονο, δεν βρίσκεις λέξη να το χαρακτηρίσεις, εκτός ίσως από μία: Μητσοτάκης» είπε ο βετεράνος δημοσιογράφος και νυν πολιτικός, για να προκαλέσει αντιδράσεις στο πάνελ, ότι αυτό που ανέφερε, ήταν «πολύ βαρύ».

«Διαστρεβλώθηκαν όσα είπα»

Σε ανάρτηση του μετά το τέλος της εκπομπής ο Νάσος Αθανασίου υποστήριξε πως τα λεγόμενα του διαστρεβλώθηκαν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Σήμερα στο Action 24 με τους δημοσιογράφους, Μαρία Αραμπατζή και τον Θοδωρή Βγενή, ο Νάσος Αθανασίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη να διεξαχθεί μια πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία.

Όταν προηγουμένως η συνομιλήτρια είχε χρησιμοποιήσει εκφράσεις όπως «άθλιοι» και «αθλιότητες», εδήλωσε ότι και εκείνος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ακόμη βαρύτερες εκφράσεις, ζητώντας εκ των προτέρων συγγνώμη για το παράδειγμα που θα χρησιμοποιήσει. Στην συνέχεια ανέφερε τι είχε ακούσει στα πλαίσια μιας συζήτησης για την τραγωδία στα #Τέμπη. Και το ανέφερε ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Τώρα αν κάποιοι δεν κατανοούν την ελληνική γλώσσα, θα τους βοηθήσουμε παραθέτοντας ολόκληρη την συνομιλία και όχι μονάχα ένα απόσπασμα.

Αυτό που γίνεται με την «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ είναι γελοίο. Είναι σαν να ισχυρίζονται ότι η Αγία Γραφή γράφει «ούκ εστιν Θεός». Και πράγματι το γράφει αυτό – αλλά προσθέτει «πλην Εμού»!

Ότι και να κάνετε η διαστρεβλωτική σας ικανότητα είναι θλιβερά περιορισμένη.

Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή του

«Η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημα της στο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΝΔ κάνοντας λόγο για «διαγωνισμό κανιβαλισμού τυμβωρυχίας κυνισμού και χυδαιότητας», αναφερόμενη σε δηλώσεις του βουλευτή Νάσου Αθανασίου.

Συγκεκριμένα η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Ο διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται. Σε ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής Ν. Αθανασίου θα είχε ήδη διαγραφεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της.»