Τον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» με το ύψος της επιδότησης έως 75%, και συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησης του.

«Με σχέδιο μέσα στον Απρίλιο ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του νέου προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Ο προϋπολογισμός είναι 200 εκατ. ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες. Η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16 χιλ. ευρώ για νοικοκυριά και 10 χιλ. ευρώ για αγρότες.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζει τις 3 χιλ. ευρώ ετησίως.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη διάθεση 35 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για αυτούς, ενώ προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.