Τακτικό μέλος παραθρησκευτικής οργάνωσης στη Γλυφάδα φαίνεται πως ήταν η φερόμενη μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα».

Η έδρα της εν λόγω αίρεσης βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στη Γλυφάδα, τα μέλη της οποίας δίνουν το παρόν 2 με 3 φορές την εβδομάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Μια πληροφορία που ήξερε το πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα της Ρωσίδας κατασκόπου στην χώρα μας και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον, καθώς μέσα από την αίρεση αυτή, «ψάρεψαν» και τον άνθρωπο που στην συνέχεια θα υπογράψει ως μάρτυρας ώστε η Ιρίνα Σμίρεβα να πάρει την ελληνική ταυτότητα και να γίνει η Μαρία Τσάλλα.

Στο παράρτημα της Αναγέννησης στη Γλυφάδα συναντήθηκε η Αναστασία Τσάλλα με τον 75χρονο, του οποίου του τηλεφώνησαν και του ζήτησαν να πάει ως μάρτυρας για την ταυτότητα της Μαρίας.

Πως παγιδεύτηκε ο 75χρονος

«Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την μητέρα. Πέθανε τώρα ο πατέρας, ας πούμε και μου λέει, ξέρεις έχουμε πάει εκεί. Πέθανε ο τάδε και μου λέει η Ελληνίδα τώρα μάνα, φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», δήλωσε ο 75χρονος.

Το 2018 το κύκλωμα κατασκοπείας βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Τηλεφωνούν στον 75χρονο άνδρα προσποιούμενοι την παλιά του γειτόνισσα και μέλος της αίρεσης και του ζητούν να πάει στο Αλιβέρι παραμονή Χριστουγέννων του ’18 για να υπογράψει για την έκδοση ταυτότητας της Μαρίας Τσάλλα.

«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσεις αυτό δηλαδή ότι ήταν αυτή εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό δεν ήταν στον αέρα αυτό δηλαδή», συμπλήρωσε ο 75χρονος.

Ο 75χρονος δεν γνώριζε πως η πραγματική Αναστασία Τσάλλα είχε πεθάνει πριν από 5 χρόνια και πως αυτή με την οποία μιλούσε στο τηλέφωνο ήταν μυστική πράκτορας. Ουσιαστικά παγιδεύτηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και βοήθησε καταλυτικά στην «ελληνοποίηση» μιας Ρωσίδας κατασκόπου.