Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μία θετική αναπροσαρμογή των προβλέψεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2023, αφού ο ρυθμός μεγέθυνσης δείχνει ότι θα τρέξει με 2,3% αντί 1,8% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είπε στη Βουλή πως «μετά από σύσκεψη που είχαμε με όλους τους φορείς εντός Ελλάδος, η εκτίμηση που έχουμε για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας για το 2023 είναι ότι θα τρέξει με ρυθμό μεγέθυνσης 2,3% και όχι 1,8% όπως προβλέπαμε στον προϋπολογισμό. Πάμε καλύτερα. Και το 2,3% είναι η πιο συντηρητική εκτίμηση των θεσμών εντός ελλάδας».

Ο υπουργός τόνισε επίσης την σταθερή στρατηγική της κυβέρνησης να εκμεταλλεύεται κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη της κοινωνίας και των πιο ευάλωτων.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, εξήγησε, ότι τα μέτρα στήριξης που περιλαμάνει το υπο συζήτηση νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, ύψους 630 εκατ. ευρώ, δεν είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2023 και θα χρηματοδοτηθούν απο την μεγέθυνση της οικονομίας που ήδη έχει επιτευχθεί.