Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου που υπηρετεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και έχει υπό την εποπτεία του υποθέσεις της Μυκόνου, μια νέα καταγγελία ήρθε στο φως, αυτήν τη φορά για συνάδελφό του με την οποία συνεργάζονται.

Η γυναίκα δέχτηκε απειλητικά μηνύματα στο κινητό της από «πακιστανικό» τηλέφωνο, τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της, ενώ ακολούθησαν και άλλα μηνύματα για μια υποτιθέμενη χρηματική δοσοληψία που ο άγνωστος αποστολέας ισχυρίζεται ότι είχε η αρχαιολόγος με ένα άλλο άτομο στον Άλιμο πριν από μερικούς μήνες.

Η αρχαιολόγος ενημέρωσε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και μαζί με την πρόεδρο, Δέσποινα Κουτσούμπα, μετέβησαν στη Δίωξη Εκβιαστών και στη συνέχεια στο ΤΑ Κυψέλης, όπου και κατέθεσε μήνυση για απειλή κατά της ζωής, συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο άγριος ξυλοδαρμός

Την περασμένη Τρίτη, ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων επέστρεφε σπίτι του, όταν δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από έναν άνδρα μετρίου αναστήματος, ο οποίος του προκάλεσε τραύματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα, όπως ανέφερε μάρτυρας.

Ο υπάλληλος εντοπίστηκε αιμόφυρτος στον σταθμό ΚΑΤ στην Κηφισιά, με σπασμένα πλευρά και κατάγματα στη μύτη και το πρόσωπο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η επίθεση εναντίον του σχετίζεται άμεσα με τις υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του, «κόβοντας» δεκάδες πολεοδομικές άδειες «στο νησί των Ανέμων».

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας τόσο για τον αρχαιολόγο, όσο και για τη συνάδελφό του και την οικογένειά της που δέχτηκε τα υβριστικά και απειλητικά μηνύματα, με το θέμα να συζητείται και σε συνάντηση υπό την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Υπήρχαν υποθέσεις που είναι στα δικαστήρια από το 2017», δήλωσε η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Οι αρχαιολόγοι καταγγέλλουν ενός είδους… ομερτά για την παράνομη δόμηση στο νησί εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης του τουρισμού που κατατάσσει πλέον τη Μύκονο στους τοπ δημοφιλείς προορισμούς διακοπών παγκοσμίως.

Η δικηγόρος του αρχαιολόγου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο «LIVE NEWS»

Η Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος αρχαιολόγου, μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο πελάτης της, λέγοντας πως θέλουν η κατηγορία να αλλάξει σε κακούργημα.

«Ο αρχαιολόγος αναρρώνει και είναι στο σπίτι του. Έχει πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο και έχει ένα πρόβλημα στην όρασή του και σπασμένα πλευρά. Αυτό που ζήτησε στο Τμήμα Εκβιαστών είναι η κατηγορία να είναι για επίθεση για τη ζωή του ενώ το αστυνομικό τμήμα της Κηφισιάς το έχει διαβιβάσει ως απλό πλημμέλημα, για σωματική βλάβη δηλαδή», είπε αρχικά.

«Ο εντολέας μου αναφέρει πως δεν έχει διαφορές με κανένα και το μόνο που μένει είναι η επαγγελματική του ιδιότητα. Δεν του είπαν τίποτα όση ώρα τον χτυπούσαν και σώθηκε γιατί πέρασε ένα όχημα, το οποίο τελικά τον έσωσε», πρόσθεσε.