Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τον Τζέισον Σουντέικις και άλλα μέλη του καστ της σειράς «Ted Lasso» στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν για την ψυχική υγεία, ένα θέμα που έχει θίξει η δημοφιλής, βραβευμένη με Emmy σειρά.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία με κίτρινη πινακίδα κολλημένη πάνω από την πόρτα του Οβάλ Γραφείου που έγραφε «BELIEVE» – μια αναφορά στην πόρτα του γραφείου του Lasso στα αποδυτήρια της AFC Richmond, της φανταστικής αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας που προπονεί o Σουντέικις στη σειρά του Apple TV.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη «σημασία της αντιμετώπισης της ψυχικής σας υγείας για την προώθηση της συνολικής ευημερίας».

«Ο πρόεδρος έχει καταστήσει την αντιμετώπιση της κρίσης της ψυχικής υγείας βασικό πυλώνα της ατζέντας του», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του. «Η στρατηγική του επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, ώστε να καταστεί τη φροντίδα πιο προσιτή και προσβάσιμη και να δημιουργηθούν πιο υγιείς και ασφαλείς κοινότητες, μεταξύ άλλων και διαδικτυακά».

Η συνάντηση δεν είναι ανοιχτή για τον Τύπο, αλλά είναι πιθανό ο Σουντέικις και άλλα μέλη του καστ να κάνουν εμφανίσεις έξω από το Οβάλ Γραφείο.

Στη σειρά, η οποία διανύει την τρίτη και τελευταία σεζόν της, ο Σουντέικις υποδύεται τον Lasso, ο οποίος ζητά βοήθεια από τον ψυχολόγο της ομάδας καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο άγχος, εξαιρίας της κατάρρευσης του γάμου του και της αυτοκτονίας του πατέρα του όταν ήταν νεότερος.