Σκληρή πολιτική σύγκρουση για τα όσα έγινα και δεν έγιναν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και την τραγωδία στα Τέμπη αναμένεται κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων αναμένεται να επικεντρωθεί στην περιβόητη σύμβαση 717 για το σύστημα τηλεδιοίκησης. Έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2016. 

Στη συνεδρίαση θα παραστούν οι τέσσερις υπουργοί Υποδομών και μεταφορών των τελευταίων 10 ετών, οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Χρήστος Σπίρτζης , Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών. Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του κ. Καραμανλή μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την φιλολογία που αναπτύχθηκε για το αν θα είναι η όχι υποψήφιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα αναφερθεί αναλυτικά στην περίφημη σύμβαση 717 και στην τηλεδιοίκηση που, όπως επισημαίνεται, λειτουργούσε κανονικά το βράδυ του δυστυχήματος.

Θα απαντήσει, όπως λέγεται, σε όλες τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα αναφερθεί με αριθμούς στην επένδυση και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση στο σιδηρόδρομο.