Πτώση τόσο στα ποσοστά των κομμάτων συνολικά όσο και στη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ) καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO.

H δημοσκόπηση, η οποία ξεκίνησε 13 ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου, καταγράφει επίσης ένα σημαντικό ποσοστό 18 στην αδιευκρίνιστη ψήφο, με την διαπίστωση ότι το 40% από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους είχαν επιλέξει τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Σύμφωνα με την μέτρηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η ΝΔ χάνει 4,7 ποσοστιαίες μονάδες και πέφτει στο 28,4% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. Απώλειες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πέφτει στο 24,8% από το 25,1%, όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που χάνει μισή μονάδα και καταγράφεται στο 9,3% με την αναγωγή επί των εγκύρων.

Σημειώνεται ότι αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι αισθητά μειωμένη συγκριτικά με τις δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν του δυστυχήματος στα Τέμπη, καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης εκεί η Νέα Δημοκρατία έχει 44%, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12%.