Λίγες μέρες πριν από την διανομή της ταινίας «John WickChapter 4» στην Ελλάδα (ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη), ένας από τους ηθοποιούς του αγαπημένου από πολλούς κινηματογραφικού franchise, ο Λανς Ρέντικ, άφησε  την τελευταία πνοή του στο Λος Αντζελες και κατά τραγική ειρωνεία ενώ βρισκόταν στη διαδικασία προώθησης της παραπάνω ταινίας.

Ο Ρέντικ ήταν μόλις 60 ετών και λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, ενώ βρισκόταν στην πρεμιέρα του «John Wick: Chapter 4» στη Νέα Υόρκη χρειάστηκε να φύγει επειγόντως από την αίθουσα. Η ημερομηνία θανάτου του είναι η Παρασκευή 17 Μαρτίου αλλά η επίσημη αιτία θανάτου του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Θυμίζουμε ότι στις ταινίες «John Wick» ο Ρέντικ υποδύεται τον Τσαρόν ,τον μάνατζερ του «Ξενοδοχείου», χώρος που παίζει βασικό ρόλο στις υποθέσεις των ταινιών όπου ο Κιάνου Ριβς υποδύεται τον κεντρικό ήρωα του τίτλου.

Γεννημένος στην Βαλτιμόρη το 1962 ο Λανς Ρέντικ ενδιαφέρθηκε από νωρίς για την Τέχνη της υποκριτικής και του δράματος και σπούδασε στην δραματική σχολή του Πανεπιστημίου του Γέιλ. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 άρχισε να εμφανίζεται σποραδικά σε τηλεοπτικές σειρές και κάποια στιγμή βρέθηκε στο μονοπάτι της επιτυχίας παίζοντας στο δράμα φυλακών του HBO «Oz».

Ακολούθησαν επιτυχημένες εμφανίσεις του στις σειρές «Νόμος και τάξη» και «CSIMiami» ενώ ο ρόλος που τον έκανε διάσημο παντού ήταν εκείνος του αστυνομικού Σέντρικ Ντανιελς στην σειρά «The Wire». Αργότερα ο Ρέντικ εμφανίστηκε σε ένα βασικό ρόλο στα τέσσερα τελευταία επεισόδια της επίσης δημοφιλούς σειράς «Lost» καθώς επίσης στον πέμπτο κύκλο του «Fringe».

Στον κινηματογράφο δεν υπήρξε ποτέ ιδιαίτερα δραστήριος και το franchise του «John Wick» που άρχισε το 2014 ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του. Ο Ρέντικ είχε επίσης εμφανιστεί σε ταινίες όπως «Μην πει λέξη» και στην αμερικανική εκδοχή του «Old boy» που σκηνοθέτησε ο Σπάικ Λι.