Σημαντική πτώση στην τιμή του πετρελαίου έχει προκύψει μετά την αναταραχή που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η πτώχευση αμερικανικών τραπεζών και ο φόβος για γενικευμένη τραπεζική κρίση.

Συγκεκριμένα, μέσα σε δέκα μέρες η τιμή του πετρελαίου έπεσε από τα 86 86,18 δολάρια/βαρέλι στα 73,28 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες που αγγίζουν το 15%.

Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ήταν το τελευταίο διάστημα ισχυρές, οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας δεν ακολούθησαν τις πτωτικές τάσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μπορεί, λοιπόν, η τιμή του πετρελαίου να ανακάμπτει τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, παραμένει στην περιοχή των 74 δολαρίων/βαρέλι, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για σημαντικές μειώσεις και στις αντλίες.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας το πετρέλαιο κίνησης έχει σταθεροποιηθεί κάτω από το 1,6 ευρώ/λίτρο, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε τιμές που θα θυμίζουν παλαιότερες εποχές.

Μεγαλύτερες αντιστάσεις, αντιθέτως, παρουσιάζει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, η οποία παραμένει στα επίπεδα του 1,8 ευρώ/λίτρο, γεγονός που δημιουργεί μια σημαντική απόσταση ανάμεσα στη βενζίνη και το diesel.