Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πρόκειται να βρεθεί την Τετάρη μαζί με τους πιλότους των θρυλικών Φάντομ, της 117 Πτέρυγας Μάχης, της 338 Μοίρας στην Ανδραβίδα.

Είναι η Μοίρα των δύο πιλότων του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε νότια της Ανδραβίδας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο κυβερνήτης του μαχητικού αεροσκάφους, Σμηναγός (Ι), Στάθης Τσιτλακίδης, 31 ετών και ο Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας 29 ετών.

Η Πρόεδρος που θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γιώργο Φασούλα είχε εκφράσει την επιθυμία να συνομιλήσει με τους συναδέλφους πιλότους των δύο αδικοχαμένων πιλότων.

Θα μιλήσει μαζί τους για τις συνθήκες πτήσεως σε ένα από τα πιο ισχυρά μαχητικά αεροσκάφη. Ίσως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν αλλά πολλές φορές οι πιλότοι αυτοί συνάδελφοι των Τσιτλακίδη και Τουρούτσικα, πετούν πάνω από το σημείο όπου έχασαν την ζωή τους οι δύο πιλότοι τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την μνήμη τους.

Ήδη η Αεροπορία προήγαγε μετά θάνατον τους αδικοχαμένους πιλότους του Φάντομ σε αντιπτέραρχους, ενώ φρόντισαν και για τη σύνταξή τους.