Εξακολουθούν, με αμείωτη μαζικότητα, οι διοργανώσεις συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας για τα όσα οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και στο θάνατο 57 συνανθρώπων μας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, 28-02-2023

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή, (12-03-2023) το μεσημέρι (12:00) στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη. Το συλλαλητήριο καλεί μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ η οποία την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποίησε 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για την προσεχή Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023.

Καλέσματα συμμετοχής έχουν επίσης γίνει από το ΠΑΜΕ με παράλληλα ανακοίνωση προσυγκεντρώσεων στην Αθήνα αλλά και αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν ότι: «H ΕΙΝΑΠ σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/23 στο Σύνταγμα στις 12.00».

Εκτός από το μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, αρκετά συλλαλητήρια  έχουν προγραμματιστεί και σε συνοικίες της Αθήνας.

Επιπλέον συλλαλητήρια διαμαρτυρία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών πραγματοποιούνται σήμερα, Κυριακή και σε άλλες πόλεις της χώρας:

– Στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία.

– Στην Αλεξανδρούπολη, στις 12:00 το μεσημέρι, στο πάρκο Ακαδημίας

– Στο Βόλο: Στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλ. Ελευθερίας