Με πλήθος κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, για πολλοστή φορά  τις τελευταίες ημέρες, εκφράζεται η διαμαρτυρία των πολιτών στις συνθήκες που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Στο συλλαλητήριο του Συντάγματος επίσης καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συνδικάτα, ενώ συγκεντρώσεις γίνονται αυτήν την ώρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά και σε άλλες πόλεις.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

To Eργατικό Κέντρο Αθήνας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σε συνέχεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης της Τετάρτης 8 Μάρτη, στην Αθήνα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει την συγκέντρωση των συνδικάτων, την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Δεν θα αφήσουμε το έγκλημα να συγκαλυφθεί. Η ζωή μας δεν είναι κόστος. Η ζωή μας έχει αξία».

Οι σταθμοί έκλεισαν με εντολή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Μπαράζ κινητοποιήσεων και στις συνοικίες της Αθήνας. Από Δευτέρα έως και Τετάρτη θα διεξαχθούν σε τοπικό επίπεδο δράσεις από τοπικούς φορείς ενώ νέα 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Συλλαλητήριο και στο Ηράκλειο

Εντωμεταξύ, νέα συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, πραγματοποίησαν σήμερα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές, για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ζητούν, όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, να γίνει έρευνα σε βάθος και απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι φταίνε για το δυστύχημα.

Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού και πάλι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου για την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και έχει προκηρυχθεί νέα, 24ωρη πανελλαδική απεργία.