Στα πρόσωπα «κλειδιά» στρέφονται οι Αρχές προκειμένου να πάρουν τις απαντήσεις ώστε να διαλευκάνουν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών.

Πέραν του 59χρονου σταθμάρχη στο μικροσκόπιο έχουν μπει και όσοι θα έπρεπε να ήταν μαζί του καθώς και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ο οποίος δύο ημέρες μετά το δυστύχημα πήρε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, όπως αποκαλύπτει το σχετικό έγγραφο για το οποίο το υπουργείο Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εως την Τρίτη, πέντε δηλαδή εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή που η ΕΔΕ του Νοσοκομείου Βόλου για την έκδοση αναρρωτικής άδειας 30 ημερών στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας παραδόθηκε στην 5η ΥΠΕ, έχει δοθεί περιθώριο στους εμπλεκόμενους γιατρούς να καταθέσουν την απολογία τους στο Πειθαρχικό της Όργανο.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, την απολογία του έχει καταθέσει ο Επιμελητής Νευροχειρουργός, ο οποίος φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι κατόπιν εντολής που έλαβε από τον Διευθυντή του, έδωσε την άδεια στον Επιθεωρητή του σταθμαρχείου Λάρισας, τον οποίο και δεν γνώριζε.

Ο Διευθυντής Νευροχειρουργικής μέχρι και χθες δεν είχε καταθέσει την δική του απολογία. Μπορεί να το πράξει ως και την Τρίτη. Έπειτα, θα συνέλθει το Πειθαρχικό Όργανο, θα εξετάσει τα δεδομένα των απολογιών και θα αποφανθεί εάν και ποιες θα είναι οι ποινές.

Μέχρι να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, οι δύο γιατροί βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων εργασίας.

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας Εφετών ορίστηκαν δύο Εφέτες Ανακριτές για να αναλάβουν στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία που έχει συγκλονίσει τους πάντες. Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπακαΐνη και την αναπληρώτρια Σοφία Λυμπεριάδου.