Πέντε νεκροί μετανάστες έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής σε ναυάγιο που σημειώθηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στο Φαρμακονήσι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της νήσου Φαρμακονησίου.

Έως τώρα παραμένουν άκαρπες οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων μεταναστών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το συμβάν σημειώθηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπου σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής έχουν ανασύρει πέντε νεκρούς και περισυλλέξει ένδεκα άτομα σώα.

Οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Φαρμακονήσι ανέφεραν ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 31 άτομα.

Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή των ακτών του Φαρμακονησίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συμμετέχουν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, ένα ελικόπτερο ένα ναυαγοσωστικό και ένα πλωτό του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με νότιους ανέμους έντασης επτά μποφόρ.