Το κοινό αδημονούσε για αυτή τη σειρά πριν ακόμη οι συντελεστές της πάρουν τη θέση τους μπροστά από τις κάμερες. Κάθε νέα φωτογραφία, κάθε νέα δήλωση από τα backstage δυνάμωνε την προσμονή του κοινού.

Η αποδοχή του κοινού για το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ήταν μεγάλη. Τα εννέα επεισόδια της εμβληματικής σειράς κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι τη συγκλονιστική αυλαία. Οσοι δεν πρόλαβαν να δουν την εμβληματική αυτή σειρά από τη συχνότητα του Mega το παρακολούθησαν από το Netflix καθώς η σειρά είναι διαθέσιμη από τις 19 Δεκεμβρίου στον κατάλογο της πλατφόρμας ροής, καθιστώντας την ως την πρώτη ελληνική σειρά που κατάφερε να μπει στην πλατφόρμα. Από την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαρτίου, η σειρά θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτέλεσε και την θεματική της φετινής θεσμοθετημένης βράβευσης που οργανώνει ο οργανισμός «Η&Μ, Heritage & Museums, Athens, Paris, NY» σε προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, οι οποίοι προσέφεραν κάτι σημαντικό και ξεχωριστό για την εξέλιξη του πολιτισμού, στα πεδία των δραστηριοτήτων τους. Φέτος λοιπόν ο φορέας αυτός, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του ΥΠΕΞ και του ΥΠΠΟΑ, αποφάσισε να βραβεύσει τους συντελεστές της πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του Mega «Maestro».

«Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν έμαθα ότι το “Maestro” είναι η πρώτη ελληνική σειρά που επέλεξε το Netflix για να προβάλει. Σκεφτόμουν ότι η ελληνική γλώσσα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και δεν μπορώ να σας κρύψω τη συγκίνησή μου. Τότε είπα ότι αυτό πρέπει να επιβραβευτεί» ανέφερε η πρόεδρος του οργανισμού, κυρία Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 10 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β.&Μ. Θεοχαράκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους που είστε σήμερα εδώ και φυσικά να ευχαριστήσω για την πρόσκληση και το “Heritage and museums” και την κυρία Ντε Τσάβες-Χρονοπούλου για αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μια πρωτοβουλία που πέρα από το ότι μας τιμά όλους, τους συντελεστές, το κανάλι και την παραγωγή, είναι στο πλαίσιο κιόλας της επικοινωνίας της σειράς, η οποία ταξιδεύει στο εξωτερικό και κάνει την πρεμιέρα της στις 17 Μαρτίου σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν σας κρύβω ότι είναι στιγμές που με αγχώνει όταν το σκέφτομαι. Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος, επειδή ακριβώς αυτή την εποχή δουλεύω και στον δεύτερο κύκλο, ότι με όλη τη δύναμη που πήρα από το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς έχω τα “όπλα” προκειμένου να ξεκινήσουμε τον δεύτερο κύκλο. Θέλω να ευχαριστήσω το Mega, που αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσαμε να την κάνουμε αυτή τη δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω την Foss productions που αν δεν υπήρχε αντίστοιχα δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ πέρα και να σας μιλάω. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τους ηθοποιούς, όλους τους ανθρώπους που ήταν μπροστά και πίσω από τις κάμερες, που περάσαμε πολλές στιγμές δύσκολα προκειμένου να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα που είδατε. Είμαι ευγνώμων σε όλους» δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του ο Chief Content Officer του Mega, κ. Κωνσταντίνος Σούσουλας, ανέφερε, ευχαριστώντας για αυτή την τιμητική βράβευση: «Εκ μέρους της Alter Ego και του Mega αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για μια ακόμη εξαιρετική συνεργασία με τοn Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές, τους ηθοποιούς και ένα ευχαριστώ και μπράβο στην Foss Productions. Θέλω να θυμίσω ότι καμία από όλες τις σειρές που βλέπουμε, και ειδικά το Maestro, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη βοήθεια του ΕΚΟΜΕ. Είναι πάρα πολύ σημαντική η ενίσχυση του οπτικοακουστικού χώρου και των παραγωγών που πραγματοποιεί το ΕΚΟΜΕ. Αυτό που θέλω επίσης να πω, και αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι πως το Mega αγαπάει πάρα πολύ την μυθοπλασία, αγαπάει πάρα πολύ τις καλές σειρές και θα συνεχίσει να κάνει καλές σειρές. Το “Maestro” έχει πάρει ήδη το πράσινο φως και σε λίγες βδομάδες ξεκινάμε γύρισμα. Θα δείτε πολλά ακόμη».

Στη συνέχεια στη σκηνή του αμφιθεάτρου του Ιδρύματος Β.&Μ. Θεοχαράκη ανέβηκε ο Γιάννης Τσορτέκης. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνετε να μας βραβεύσετε. Έχουμε μια αντίληψη από μόνοι μας για αυτό το οποίο συνέβη εσωτερικά ως διαδικασία όλον αυτό τον καιρό που δουλεύαμε μαζί και αυτά που είπατε ανταποκρίνονται στο Χριστόφορο κατά 100%. Κι εγώ θέλω από την πλευρά μου στο πρόσωπο του Χριστόφορου να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά κάποιες φορές, συχνά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, βγάζαμε συνεχώς εις πέρας το ζητούμενό μας. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος πέραν όλων των χαρισμάτων που έχει σαν δημιουργός, το να φαντάζεται, να γράφει, να καταγράφει, να σκηνοθετεί, να παίζει, να επιμελείται με έναν εξαιρετικό τρόπο, έχει ένα χάρισμα το να είναι ένας αετός όπου κάτω από τις φτερούγες του προστατεύει τους πάντες. Αυτό σε μία συνεργασία είναι το άλφα και το ωμέγα και εμείς, εγώ προσωπικά αλλά και όλοι, γιατί δεν το έχω ακούσει από κανέναν να υπάρχει κάτι διαφορετικό, ο Χριστόφορος το έχει σαν ιδιότητα. Αυτό λοιπόν είναι αυτό που τον φέρνει να είναι σε αυτή την πραγματικά μοναδική θέση που του αξίζει και να πηγαίνει όλο και πιο ψηλά».

Ακολούθως η Μαρία Καβογιάννη ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της, πριν παραλάβει το βραβείο, «Νιώθω ότι αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους μας. Σε όλους τους υπέροχους ηθοποιούς και συνεργάτες που είχα την τιμή, την χαρά και την ευτυχία να είμαι δίπλα τους. Ολους τους συντελεστές που ήταν μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Πραγματικά θέλω να πω για τον Χριστόφορο ότι νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη. Τον ευχαριστώ για την αγάπη του, τη φροντίδα του, τα χαρίσματά του, το ταλέντο του. Είναι πολύ μεγάλη ευτυχία που θα ταξιδέψει αυτή η σειρά σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική σειρά θα ταξιδέψει και θα μας δουν ξένοι που πάντα είχαμε μια μεγάλη ζήλια: “γιατί εμείς δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε σε όλη τη γη;”. Αυτό χάρη στον Χριστόφορο και σε όλους τους συντελεστές θα γίνει πράξη τώρα. Σας ευχαριστούμε πολύ».

Μέσω επιστολής ευχαρίστησε για το τιμητικό αυτό βραβείο η Χάρις Αλεξίου. «Είναι ανέλπιστη τιμή για μένα να παίρνω αυτό το βραβείο για τη συμμετοχή μου στην υπέροχη δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Πρέπει να πω πως όσο μεγάλη κι αν είναι η εμπειρία μου στην ερμηνεία των τραγουδιών μου για πολλές δεκαετίες, ο Χριστόφορος μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω σε ένα terrain που δεν είχα δοκιμαστεί ποτέ, ιδιαιτέρως αυτό του κινηματογράφου. Και λέω κινηματογράφου, γιατί το επίπεδο αυτής της δουλειάς μόνο έτσι μπορεί να το αναφέρει κανείς. Κι εδώ πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στο Mega και στην Foss productions. Επίσης μου έδωσε τη χαρά να συνυπάρξω με κορυφαίους ερμηνευτές του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και με τους ηθοποιούς της νέας γενιάς που όλοι με το ταλέντο και την ποιότητα τους πρόσθεσαν δυναμική και στη δική μου ερμηνεία. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πέτυχε ακόμα μια φορά να ξεπεράσει τα όρια και να μας κάνει όλους ευτυχισμένους και περήφανους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον ευχαριστώ για το μυαλό του, το ήθος του, τον σεβασμό προς τους συνεργάτες του, την αισθητική του, την τόλμη του να γράψει ιστορίες που δεν έχουν εκφραστεί μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο, κυρία Λίλα ντε Τσάβες Χρονοπούλου, και το συμβούλιο του Heritage&Museums για την τιμή που μας κάνουν με αυτή την βράβευση, καθώς και προς όλες τις αξιότιμες παρουσίες που συμβάλλουν σε αυτή την εκδήλωση με τιμή».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ηθοποιοί και συντελεστές της σειράς στους οποίους δόθηκε εύφημος μνεία για τη συμμετοχή τους.