Η Meta Platforms Inc εξερευνά τη δημιουργία ενός αυτόνομου κοινωνικού δικτύου για την κοινή χρήση ενημερώσεων κειμένου, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Παρασκευή.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει άμεσο ανταγωνιστή του Twitter Inc, του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

«Εξερευνούμε ένα κοινωνικό δίκτυο για την κοινή χρήση ενημερώσεων κειμένου. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta στο Reuters σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Νωρίτερα την ημέρα, ο ινδικός ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων Moneycontrol.com ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση, επικαλούμενος πηγές. Η έκθεση ανέφερε ότι η νέα εφαρμογή περιεχομένου της Meta θα υποστηρίζει το ActivityPub, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο κοινωνικής δικτύωσης που τροφοδοτεί τον αντίπαλο του Twitter, Mastodon, και άλλες ομοσπονδιακές εφαρμογές.

Ενώ το Twitter και το Facebook ελέγχονται από μια αρχή – μια εταιρεία – αποκεντρωμένες πλατφόρμες όπως η Mastodon είναι εγκατεστημένες σε χιλιάδες διακομιστές υπολογιστών, που διευθύνονται σε μεγάλο βαθμό από εθελοντές διαχειριστές που ενώνουν τα συστήματά τους σε μια ομοσπονδία.