Έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του κοινοβουλίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σχετικά πως θα κληθεί να παραστεί στη συνεδρίαση και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επι ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

«Την ώρα αυτή, η κομματική αντιπαράθεση είναι άχαρη και εντελώς αχρείαστη. Δεν είναι αυτό που απαιτεί η περίσταση και η κοινωνία. Ένα πράγμα όμως είναι η στάση ευθύνης και η αναζήτηση της αλήθειας και ένα άλλο τα ψέματα και ο φαρισαϊσμός. Για αυτό καλούμε τον κ. Σπίρτζη να παραστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε κατ´ αντιπαράσταση συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να αποτυπωθεί με έγγραφα και στοιχεία η πραγματική κατάσταση. Καμιά συγκάλυψη. Οι πολίτες απαιτούν ανάδειξη και ανάληψη ευθυνών κι όχι ψέματα και υπεκφυγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να παραστεί.