Με ένα μοναδικό doodle επέλεξε η Google να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας.

Κάθε γράμμα της λέξης Google αντικαταστάθηκε με ένα σκίτσο που αντικατοπτρίζει τους τομείς στους οποίους οι γυναίκες δραστηριοποιούνται και στους οποίους στηρίζει η μία την άλλη.

«Γυναίκες σε θέσεις επιρροής, που στηρίζουν την πρόοδο σε ζητήματα κεντρικά για τις ζωές των γυναικών παντού. Γυναίκες που έρχονται μαζί, ώστε να εξερευνήσουν, να μάθουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Γυναίκες που φροντίζουν ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Γυναίκες που αποτελούν κρίσιμο σύστημα υποστήριξης η μία για την άλλη, στη μητρότητα», αναφέρει η Google, μιλώντας για το εν λόγω doodle.

Το doodle αποτελεί έργο της illustrator, Alyssa Winans, η οποία ελπίζει ότι όσοι από τους χρήστες της Google δουν σήμερα αυτό το doodle, θα το χρησιμοποιήσουν για να αναλογιστούν «πόσο ευρεία, περίπλοκη, πολύπλοκη και δυνατή είναι η έννοια της γυναίκας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.
Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.