Η οργή του κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος έξω από την Βουλή με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, μεταφέρθηκε και στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου συζητείτο το νομοσχέδιο Κεραμέως για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Σκουρλέτη κάλεσε όλες τις πτέρυγες να διακόψουν για μια ώρα και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση λέγοντας ότι η διακοπή της Ολομέλειας την ώρα του συλλαλητηρίου αποτελεί ένδειξη συμμετοχής στο πένθος και αλληλεγγύη στις οικογένειες αλλά και διάθεση να ακούσουμε τον παλμό της κοινωνίας.

Το Προεδρείο δια του Χαράλαμπου Αθανασίου υπενθύμισε ότι η Βουλή τίμησε με τριήμερο κλείσιμο την μνήμη των άτυχων θυμάτων και ότι όποιος βουλευτής επιθυμεί μπορεί να πάει στην συγκέντρωση και να επανέλθει στην συζήτηση. Υπέρ της διακοπής των εργασιών της Ολομέλειας τάχθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος παίρνοντας τον λόγο είπε ότι «μόλις έρχομαι από αυτές τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και θα μπορούσε να διακόψει η βουλή βεβαίως για κάποιο διάστημα ώστε και οι βουλευτές να βρεθούν εκεί», ενώ αναφερθείς στα Τέμπη είπε ότι «δεν είναι ατύχημα, δεν είναι δυστύχημα, είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα».

Με την ιδέα της διακοπής της συνεδρίασης συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά τελικά αποχώρησαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αργότερα επέστρεψαν για να ακολουθήσει μια έντονη κόντρα με την υπουργό Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στις επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική και ανειλικρινή συγγνώμη, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «πίσω από τη συγγνώμη υπάρχει η συντριβή μας και όχι η υποκρισία» σημειώνοντας πως «εμείς αναγνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, δεν κρυβόμαστε, κάτι που δεν έκανε η δική σας κυβέρνηση σε άλλες τραγικές στιγμές», ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να υπερβεί τον αυτοαποκλεισμό του από τις ψηφοφορίες» και να πάρει μέρος στην διαδικασία σε ένα τόσο ευαίσθητο νομοσχέδιο. Αυτό όμως που εκτόξευσε στα ύψη την αντιπαράθεση, ήταν η φράση της προς τους «κόκκινους» βουλευτές ότι πληρώνονται από την Βουλή για να έχουν προνόμια, όπως ασφάλεια και συνεργάτες, προκειμένου να είναι παρόντες και να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες. Επικράτησε πανδαιμόνιο αντιδράσεων από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Σκουρλέτη να της φωνάζει «ντροπή σου» και εκείνη να ανταποδίδει λέγοντας «η ντροπή είναι όλη δική σας».

Το νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό ψηφίστηκε μόνο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.