Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Αλέξης Κούγιας προέβη σε μια πολύ σημαντική καταγγελία λέγοντας πως έχει την πληροφορία ότι στη βάρδια την ώρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Μάλιστα, και ο άλλος σταθμάρχης θα έπρεπε να είναι εκεί όταν θα άλλαζαν τα κλειδιά. «Αυτός έφυγε 22:00 η ώρα για το σπίτι του», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Ο Αλέξης Κούγιας στη συνέχεια είπε ότι έχει την πληροφορία ότι στη βάρδια αυτή υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Μάλιστα, και ο άλλος σταθμάρχης θα έπρεπε να είναι εκεί όταν θα άλλαζαν τα κλειδιά. «Αυτός έφυγε 22:00 η ώρα για το σπίτι του», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Έπειτα η Κατερίνα Παναγοπούλου του επισήμανε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο αν ισχύει και τον ρώτησε αν αυτό έγινε παρατύπως. Ο ίδιος απάντησε «αυτό ακριβώς». «Και εγώ σήμερα το έμαθα, θέλω να σας πω ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν θα βρεθεί και ο δεύτερος σταθμάρχης στη θέση του κατηγορούμενου, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε ότι «δεν θέλω να προβλέψω, καθώς σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο δικηγόρος σημείωσε, στη συνέχεια, ότι «τώρα παραδίδονται πιστοποιητικά θανάτου», αυτό είναι σημαντικό καθώς χωρίς πιστοποιητικό δεν μπορεί κάποιος να βρεθεί στην υπόθεση ως διάδικος.

«Να επιβραβευτούν τα παιδιά-ήρωες που έσωσαν τους συνανθρώπους τους»

Ο κ. Κούγιας πρότεινε επίσης να επιβραβευτούν τα παιδιά που βοήθησαν συνανθρώπους τους να βγουν από το τρένο μετά τη φονική σύγκρουση και έκανε μια νέα σοβαρή καταγγελία.

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βρει ένα ένα αυτά τα παιδιά και να τα επιβραβεύσει. Η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη γιορτή της Δημοκρατίας που γίνεται κάθε χρόνο ή σε μία ειδική τελετή θα πρέπει να απονείμει σε αυτούς τους ήρωες αυτό που τους αξίζει», είπε, ανάμεσα σε άλλα.