Στο CNN δημοσιεύτηκε το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της Πέμπτης 2 Μαρτίου για τα αίτια της τραγωδίας.

Το αμερικανικό δίκτυο, όπως και μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, έχουν εκτενή ρεπορτάζ για τα Τέμπη, για τη σύγκρουση των τρένων, για το τι οδήγησε σε αυτό το συγκλονιστικό δυστύχημα που έχει προκαλέσει δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Το CNN αναφέρεται στην Ελλάδα που βρίσκονται επί 3 ημέρες σε εθνικό πένθος και έχει ρεπορτάζ για όσα έχουν γίνει.

Στο ρεπορτάζ των «Νέων» της Πέμπτης αναφέρεται:

Το μοιραίο δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19.22 από την Αθήνα και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 23.35. Στις 23.15 περίπου, αντί να απέχει ελάχιστα από τον προορισμό του, το INTERCITY (IC) 62 συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορικό τρένο που εκτελούσε το αντίθετο δρομολόγιο. Στο τρένο επέβαιναν συνολικά 352 άτομα (επιβάτες και εργαζόμενοι), σύμφωνα με την Hellenic Train. Ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται – μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές – στους 42 νεκρούς, ενώ δεκάδες είναι οι σοβαρά τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης (έξι εξ αυτών σε ΜΕΘ). Tέλος, αγνοείται η τύχη περισσότερων από 30 ακόμα επιβαινόντων, μεταξύ τους και οι μηχανοδηγοί των δύο αμαξοστοιχιών.

«Πάμε κι όπου βγει» φέρεται να είπε στον υπεύθυνο των εισιτηρίων ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, σύμφωνα με καταγγελία επιβάτη. Βάσει των πρώτων στοιχείων, το δυστύχημα αποδίδεται σε εγκληματική αμέλεια του σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος δεν μερίμνησε να κατευθύνει τα δύο τρένα σε αντίθετες «λωρίδες». Αποτέλεσμα η μοιραία σύγκρουση με το εμπορικό τρένο στη «λωρίδα» της καθόδου (προς Αθήνα).