Οι ρωσικές δυνάμεις παρά την ισχυρή αντίσταση που βρίσκουν στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας Μπάχμουτ και τις ανυπολόγιστες απώλειες που έχει υποστεί από το καλοκαίρι επιδιώκοντας να την κατακτήσουν, εξακολουθούν να την σφυροκοπούν στέλνοντας τις πιο επίλεκτες μονάδες της Wagner.

«Εξαιρετικά τεταμένη» είναι η κατάσταση γύρω από τη Μπάχμουτ, την πόλη στην ανατολική Ουκρανία την οποία οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν από το καλοκαίρι, τόνισε σήμερα (28.02.2023) ο διοικητής του ουκρανικού στρατού ξηράς Ολεξάντρ Σίρσκι.

«Η κατάσταση γύρω από τη Μπάχμουτ είναι εξαιρετικά τεταμένη», δήλωσε ο Σίρσκι σχετικά με τις επιθέσεις της Ρωσίαςστην πόλη της Ουκρανίας. «Παρά τις σημαντικές απώλειες, ο εχθρός έχει στείλει τις πιο καλά προετοιμασμένες μονάδες της Wagner, οι οποίες προσπαθούν να σπάσουν την άμυνα των στρατευμάτων μας και να περικυκλώσουν την πόλη», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.

Προσπάθεια ανεφοδιασμού

Η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών προς την πόλη και να τους αναγκάσει να παραδοθούνή να υποχωρήσουν.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κατάληψη της Μπάχμουτ θα προσφέρει στη Ρωσία την πρώτη μεγάλη της νίκη στον πόλεμο στην Ουκρανία εδώ και περισσότερο από έξι μήνες και θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάληψη των εναπομεινάντων αστικών κέντρων του Ντονμπάς.

Ο στρατός της Ουκρανίας είχε επισημάνει νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα έχει ενισχύσειτις δυνάμεις της στην περιοχή της Μπάχμουτ καιβομβαρδίζει οικισμούς γύρω από την πόλη.

«Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, οι στρατιώτες μας απώθησαν περισσότερες από 60 επιθέσεις του εχθρού», ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο ουκρανικός στρατός αναφερόμενος στη Μπάχμουτ και τις γύρω περιοχές.

«Το νότιο τμήμα της Μπάχμουτ είναι η μοναδική περιοχή που μπορεί να θεωρηθεί υπό ουκρανικό έλεγχο. Σε όλες τις άλλες περιοχές η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», σχολίασε ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Όλεχ Ζντάνοφ. «Είναι αδύνατο να πει κανείς πού είναι η γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ