Στις 3 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η απόφαση, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Γιατί δεν ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση;

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, είναι συνήθης πρακτική του εφετείου να καθυστερεί τις αποφάσεις και να μην βγαίνουν την ίδια μέρα, καθώς οι εφέσεις εξετάζονται από τρεις, και όχι έναν, δικαστές, όπως γίνεται στις ακροάσεις.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η καθυστέρηση αυτή δε σημαίνει τίποτα για ενδεχόμενη αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ενώ οι χαμηλοί τόνοι που κράτησε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στις δηλώσεις του, φανερώνει μια αλλαγή στην υπεράσπισή της, δεδομένου ότι η βελγική κουλτούρα δε σηκώνει «πολλές φασαρίες».

Πόσο επηρεάζει η αποφυλάκιση Τζιόρτζι

Το γεγονός ότι έχει αποφυλακιστεί, με βραχιολάκι, ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύμφωνα με κάποιους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά στην ενδεχόμενη αποφυλάκισή της, καθώς καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο παιδί της.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην επηρεάζει το δικαστήριο, καθώς η σχέση μητέρας – παιδιού λογίζεται ως αναντικατάστατη στο βελγικό δίκαιο.

Όσο για την απόφαση της Παρασκευής, η πλευρά Καϊλή λέει ότι είναι 50 – 50, με τους ειδήμονες να αποφεύγουν τις εκτιμήσεις γιατί κανείς δεν περίμενε και την αποφυλάκιση του συζύγου της.