Ένα αγόρι μόλις 8 ετών από τη Θεσσαλονίκη έγινε φύλακας-άγγελος της μητεράς του καθώς ειδοποίησε τις Αρχές όταν εκείνη αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε.

Η περιπέτεια για το ανήλικο παιδί και τη μητέρα ξεκίνησε  γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival.gr, ενώ η γυναίκα οδηγούσε, αισθάνθηκε αδιαθεσία στο ύψος της γέφυρας του Αξιού, ακινητοποίησε το όχημα και στη συνέχεια λιποθύμησε.

Ο 8χρονος, παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα μικρό παιδί, διατήρησε απόλυτα την ψυχραιμία του, κάλεσε αμέσως το 100 και ανέφερε πως η μητέρα του λιποθύμησε. Μάλιστα κατάφερε να περιγράψει και το σημείο στο οποίο είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητο, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών.

Στον τόπο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα παρελήφθη διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συνοδεία δικυκλιστών της αστυνομίας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αστυνομικοί έδωσαν συγχαρητήρια στο παιδί

Ο 8χρονος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των αστυνομικών που μετέβησαν στο σημείο, αποκαλώντας τον μάλιστα «μικρό ήρωα», αφού με την κίνησή του αυτή, έσωσε τη μητέρα του από τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από το νοσοκομείο γνωστοποιήθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της. Το παιδί παρέλαβε ο πατέρας του, που ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.