Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος στοχοποίησε δικαστικούς, δημοσιογράφους και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας καθαίρεσε τον βουλευτή Χανίων από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης προχώρησε νωρίτερα σε νέα ανάρτηση δίνοντας ραντεβού στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία θα μιλήσει για όσα έχουν συμβεί, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γιάννη Ραγκούση.

Επιασε δουλειά ο Ραγκούσης

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τη νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη.

Ακολούθως, απευθύνεται προς την ηγεσία της ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Νωρίτερα οι τομεάρχες Διαφάνειας και Δικαιοσύνης Γιάννης Ραγκούσης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος αντίστοιχα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι θέσεις του είναι αντίθετες με τις προγραμματικές εξαγγελίες.

Όπως σημειώνουν: «Διατυπώθηκαν ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».
Αναφέρονται επίσης στην παρέμβαση της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών «που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών», λέγοντας ότι «οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής. Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη “θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασία».

Κλείνοντας αναφέρουν: «Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα το πρωί της Καθαράς Δευτέρας με μια σκληρή ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπολύει «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στην εν λόγω υπόθεση.

«Η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, που δεν είναι άλλος από τον πολακισμό. Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονομου.

«Παρότι ο κ. Πολάκης -σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας- απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας την πολιτική παθογένεια που δημιούργησε οφείλει όχι μόνο να κάνει το αυτονόητο, αλλά και να αποδοκιμάσει, λόγω και έργω, το μεδούλι του πολακισμού: την αμφισβήτηση των θεσμών, τις επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, τη συκοφάντηση και στοχοποίηση ανθρώπων. Για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Εκτός κι αν ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τον “κρατά” τόσο γερά, που μόνο όταν μάθουμε με τι θα καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν, μετά από μια ομόφωνη, καταδίκη να συμπορεύονται. Θα το μάθουμε, γιατί αργά ή γρήγορα όλα έρχονται στο φως», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

«Κύριε Οικονόμου, η υποκρισία σας περισσεύει- Θα μας κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη»

Για υποκρισία κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου απαντώντας στη δήλωσή του για τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη και την καταδίκη Παππά.

«Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς, ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατεύματος. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δικαστών όταν κορυφαία στελέχη της παράταξης σας απειλούσαν με φυλακή και ότι “θα γδάρουν” δικαστικούς λειτουργούς. Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δημοσιογράφων, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε από το βήμα της Βουλής “συμμορία” και “υπόκοσμο” δημοσιογράφους» αναφέρει η κυρία Τσαπανίδου.

Αναφέρεται όμως, και στην εισαγγελία σημειώνοντας ότι «για όλα τα παραπάνω η εισαγγελία ουδέποτε έδειξε την παραμικρή ευαισθησία, ανοίγοντας σήμερα έναν επικίνδυνο δρόμο ποινικοποίησης της πολιτικής».

Κλείνοντας η κ. Τσαπανίδου σημειώνει: «Τέλος, εμείς έχουμε στο κόμμα μας στελέχη που έφεραν 250 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο ενώ εσείς επιμένετε να κρατάτε όσους το ζημίωσαν με απευθείας αναθέσεις. Θα μας κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη».

Η ανταπάντηση της ΝΔ: Τσαπανίδου και Πολάκης λένε τα ίδια

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της κ. Τσαπανίδου δυσκολευόμαστε να βρούμε τις διαφορές με αυτά που λέει ο κ. Πολάκης.

Επί της ουσίας λένε ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που λείπει είναι τα ονόματα και οι φωτογραφίες», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σε απάντηση στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπης Τσαπανίδου.