Με μία άκρως σημαντική και εντυπωσιακή αναμέτρηση ολοκληρώνεται η 25η αγωνιστική της Ligue 1. Η Μαρσέιγ υποδέχεται στο «Βελοντρόμ» την Παρί Σεν Ζερμέν στις 21:45 σε ένα ματς που κρίνει πολλά όσον αφορά την κούρσα του τίτλου. Οι πρωτευουσιάνοι βρίσκονται στην πρώτη θέση με 57 πόντους, ενώ οι Μασσαλοί ακολουθούν όντας στο -5 και τους 52 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι θα αναζητήσουν τη νίκη που θα τους στείλει στο -2 και θα βάλει ακόμα μεγαλύτερη… φωτιά στην υπόθεση τίτλο. Και παράλληλα θα προσθέσει περισσότερο άγχος στο σύνολο του Κριστόφ Γκαλτιέ το οποίο θα ψάξει τους τρεις βαθμούς για να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Οι οπαδοί της Παρί στην προπόνηση

Oι κακές εμφανίσεις της Παρί στα τελευταία ματς έφερε και την αντίδραση της διοίκησης προκειμένου να δώσει… έξτρα ώθηση στην ομάδα. Έτσι ενόψει του μεγάλου ντέρμπι κάλεσε τους οπαδούς να βρεθούν στην ανοικτή προπόνηση που έγινε στο «Παρκ ντε Πρενς». Κι εκεί εκτυλίχθηκαν εντυπωσιακές σκηνές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κλαμπ βρέθηκαν στις εξέδρες 33.079 θεατές, αλλά το σόου το έκαναν οι… ultras της Παρί Σεν Ζερμέν που άναψαν βεγγαλικά περιμετρικά των εξεδρών και δεν σταμάτησαν να αποθεώνουν τον Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, ανάρτησαν πανό που ζητούσε από τους παίκτες να μη δείξουν κανένα οίκτο στη Μαρσέιγ σε αυτή τη αναμέτρηση κορυφής.

Μοιρασμένα τα πρώτα ματς με την Παρί να θέλει… εκδίκηση

Μάλιστα οι δύο ομάδες έχουν και ανοιχτούς λογαριασμούς στη φετινή σεζόν, καθώς έχουν αγωνιστεί άλλες δύο φορές. Την πρώτη για το πρωτάθλημα, όταν οι παίκτες του Γκαλτιέ είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0, χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Νεϊμάρ.

Το δεύτερο ματς στην χρονιά όμως ήταν διαφορετικό. Οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι και για τη φάση των «16» πριν περίπου δύο εβδομάδες. Αυτή τη φορά οι Μασσαλοί ήταν καλύτεροι και επικρατώντας με σκορ 2-1, πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Έτσι λοιπόν στην Παρί θα ψάξουν την… εκδίκηση για να πάρουν ένα τεράστιο προβάδισμα για τον τίτλο. Από την άλλοι στη Μαρσέιγ θέλουν το κάνουν όπως στο Κύπελλο και βάλουν μεγάλη πίεση στους αστέρες των Παριζιάνων, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.